Que la quinzena edició del Lactium coincideixi, per primera vegada, amb la Diada de Sant Jordi, podria ser un bon presagi del que pot comportar l’avançament de dates d’una mostra de formatges que fins ara s’havia desplegat sempre en ple mes de maig. El Parc Jaume Balmes de Vic tornarà a ser l’epicentre de la mostra que per primera vegada es desplegarà del 22 al 23 d’abril. L’espai comercial i expositiu comptarà amb la presència d’una trentena de formatgeries vingudes de diferents punts del principat.
Per primera vegada, el Lactium no inclourà un dels clàssics de la mostra: el Premi a Millor Formatge Català. El canvi en la direcció de l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà, que no garantia poder ser present a la mostra, ha obligat a l’organització a moure fitxa. Per això s’ha decidit innovar i apostar pel Premi a Millor Pastís de Formatge Català. El pastisser osonenc, Lluc Crusellas, i la periodista gastronòmica Belén Parra formaran part del jurat s’encarregarà de decidir quines postres són les guanyadores.
El guanyador del concurs es donarà a conèixer dissabte a partir de les sis de la tarda al TxisArts, l’escenari polivalent que s’instal·larà en el marc de la fira. A les vuit del vespre hi pujarà Mar Pujol, cantautora del Lluçanès que actuarà amb Bruna González. La resta de programa es desplegarà entre l’Aula del Formatge, un espai de tast i divulgació o el TxisBar, l’espai de degustació.
{{ comment.text }}