El Mercat Medieval de Vic ja batega. Va obrir les portes aquest dijous amb el primer allau de visitants i continuarà fins diumenge, amb la perspectiva que tornarà a ser multitudinari.
Visitar-lo però no és el més senzill. Primer pels problemes d’aparcament si no se sap on es pot aparcar i d’altra banda per la seva extensió, que fa complicat visitar-ho tot.
Aquí podeu trobar un mapa amb els principals aparcaments de Vic per evitar problemes.
Un cop heu aparcat, podeu consultar el mapa del mercat per veure on es troben totes les zones.
Durant tot el mercat es poden trobar activitats de tots els tipus. Des de passacarrers, titelles, tir amb arc… També podeu consultar tots els horaris
HORARIS D’ACTIVITATS I ESPECTACLES
Un altre dels grans atractius és veure la representació teatral itinerant de ‘L’assalt de l’Altarriba’. Enguany amb vuit escenes diferents repartides per diferents punts icònics de Vic.
HORARIS DE L’ASSALT DE L’ALTARRIBA
30 milions d’impacte econòmic
376.000 visitants; 30 milions d’impacte econòmic, dels quals 4,7 revertits directament a Vic i comarca; el retorn de 146 euros per cada euro invertit, o la creació de 242 llocs de treball puntuals. Totes les xifres que l’any passat va destapar, per primera vegada, un estudi d’impacte econòmic del Mercat. “Són xifres desorbitants”, reconeixia el regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, durant la presentació de la nova edició, la 23a. “Ja ens agradaria igualar-ho cada any”, insistia Dòniga, convençut que el Medieval ha esdevingut “una institució” dins del calendari firal prenadalenc, sumant “fidelitats” arreu del país. Ho corrobora el mateix estudi: un 80% dels visitants són de fora d’Osona, un 69% dels quals d’arreu de la província de Barcelona; i un 78% del públic repeteix d’anys anteriors. La puntuació mitjana que posaven al Mercat és de notable alt: un 8,67.
Aquest any la fira retorna a la durada més habitual, la dels quatre dies –l’any passat es va allargar un cinquè per compensar la mala edició anterior–. La ubicació de les activitats d’animació i ambientació varien ben poc. Hi ha 358 parades (l’any passat van ser 354) amb tota mena de productes d’alimentació i artesania, així com tavernes i dos zocos d’inspiració àrab, al parc Jaume Portell i a la plaça Gerbert d’Orlhac.
Un dels epicentres d’activitat torna a ser a les Adoberies, amb el campament medieval, el tir amb arc, la recreació d’oficis representatius de l’època medieval o passejades en poni, a més de nombroses tavernes. De ponis també n’hi ha al parc de Maria Àngels Anglada. Pel que fa a les activitats adreçades al públic familiar, es concentren entr la ca dels Màrtirs i la de Santa Eulàlia, i s’hi podran trobar des de titelles o carro de contes fins a atraccions i tallers. La clàssica exhibició d’aus rapinyaires també estarà situada a la plaça dels Màrtirs. També torna a despertar un gran interès la representació itinerant de ‘L’assalt de l’Altarriba’, enguany amb dos nous escenaris: el pati de la Casa Sacerdotal i l’Albergueria.
{{ comment.text }}