El parc de les Feixetes i l’entorn de la falda del castell de Tona acullen un any més el Pessebre Vivent d’Osona, enguany amb un rècord de participació. Impulsat l’any 1972 pels escoltes, l’Esbart Dansaire i un grup de joves del poble que es van animar a muntar-lo, el de Tona és avui el tercer pessebre vivent més antic de Catalunya, i també un dels més reeixits.
La d’aquest any és la 53a edició i ha batut un rècord de col·laboradors, fet que la fa “única”, en paraules de Josep Benet, president i ànima de l’Agrupació del Pessebre Vivent de Tona. “Hem fet un rècord històric amb la quantitat de gent que ha participat en el pessebre, amb més de 260 persones.” Un increment motivat pel mateix boca-orella “i per les ganes que té la gent de participar en el nostre pessebre”.
El pessebre ha tornat a convertir la falda del castell en un escenari idíl·lic, amb escenes dins del bosc i un ambient nadalenc immillorable. El recorregut comença amb una primera representació que ubica el públic dins de la funció. Es tracta d’un públic variat, amb gent gran, nens i nenes, famílies i amics, disposats a viure un viatge màgic. Els assistents trepitgen territoris molt diversos en les diferents escenes. Dels mercats comercials a l’infern, de l’infern cap al poble, i fins a la penúltima escena i la més llarga del recorregut. Es tracta de la representació del naixement de Jesús, amb Josep, Maria, l’àngel i el poble com a protagonistes. Tot plegat s’harmonitza a través d’un diàleg entre alguns personatges, una veu de fons i un joc de llums que idealitza la situació. Ja al final del trajecte, l’espectador pot gaudir d’un tastet de pa torrat amb botifarra i un got de brou calent.
Les representacions culminaran diumenge que ve, sempre entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre.
{{ comment.text }}