EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gastronomia | El ‘natto’ japonès: un superaliment que desafia les malalties cardiovasculars

El natto és més que una simple delicadesa japonesa; és un superaliment que aporta propietats nutricionals úniques i beneficis demostrats

El 9 Nou
17/01/2024
Vic

Eva Remolina

El ‘natto’ és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l’ajuda d’un bacteri anomenat ‘Bacillus subtilis natto’, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.

La preparació del natto és un procés artesanal que implica la cocció de la soja i la fermentació amb l’esmentat bacteri. El resultat final és un aliment amb un característic sabor fort i una textura viscosa. Tradicionalment, se serveix amb arròs, sopa de miso o altres plats japonesos.

Propietats nutricionals del ‘Natto ’

El natto és ric en nutrients essencials que ofereixen una sèrie de beneficis per a la salut cardiovascular. Algunes de les seves propietats nutricionals destacades inclouen:

– Vitamina K2: El natto és una font excepcionalment bona de vitamina K2, crucial per al metabolisme del calci i que ajuda a prevenir la calcificació arterial.

– Fibra: És una font significativa de fibra, la qual contribueix a mantenir els nivells de colesterol en sang equilibrats i millora la salut del sistema cardiovascular.

– Proteïnes: Aporta proteïnes de qualitat, valuoses per al manteniment de la massa muscular i la salut general.

– Enzims beneficiosos: La fermentació del natto produeix enzims beneficiosos que milloren la digestió i l’absorció de nutrients.

Com incorporar el ‘Natto ’ a la dieta

Malgrat el seu sabor peculiar i la textura viscosa, el natto pot ser incorporat a la dieta de diverses maneres. Es pot menjar amb arròs, afegir-lo a amanides o fins i tot utilitzar-lo com a ingredient en plats cuinats. Algunes persones prefereixen barrejar- lo amb salses o condiments per millorar el seu sabor segons les seves preferències personals.

En conclusió, el natto és més que una simple delicadesa japonesa; és un superaliment que aporta propietats nutricionals úniques i beneficis demostrats, motiu pel qual pot ser un producte interessant a afegir a la dieta per a aquells que busquen mantenir un cor saludable de manera natural.

LA PREGUNTA

La cimera del clima que es fa a Bakú acabarà amb avanços per frenar el canvi climàtic?

En aquesta enquesta han votat 465 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't