Josep Viladecàs, propietari de les carnisseries Fussimanya, ha obtingut un dels dos primers premis del 10è Concurs de Botifarra d’Ou Artesana que convoca la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. En concret, va obtenir la Millor Botifarra d’Ou Singular de Catalunya amb una botifarra d’ou amb carxofes i ceba.
Viladecàs ha explicat que la inspiració va sorgir de la cuina del restaurant que també regenta la família: “Ara és temporada de carxofes i una de les nostres especialitats és un arròs caldós amb carxofa i sofregit. Vaig pensar que aquesta combinació podia encaixar en una botifarra d’ou i vam veure que el gust, la textura i l’equilibri d’ingredients funcionaven perfectament”.
En la mateixa categoria, Cesc Colom, de la carnisseria Colom-Vila de Manlleu, va obtenir una menció del jurat amb una botifarra d’ou amb pop a la gallega; i David Riera, de Can Vilada de Vic, una altra per una amb entrebancs dolços. En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional, Josep M. Saborit, de la carnisseria i xarcuteria Saborit, de Calldetenes, va ser segon; mentre que Daniel Márquez, de Cal Noc de Moià, va sumar una menció.
En aquesta desena edició es van presentar un total de 38 botifarres a la categoria Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional, i 28 botifarres a la categoria de Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular de 42 elaboradors de 19 comarques de Catalunya.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't