QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Josep Viladecàs, de Fussimanya, premi a la millor botifarra d’ou singular al 10è Concurs de Botifarra d’Ou Artesana

La guanyadora combina el gust de la botifarra d’ou amb la carxofa

El 9 Nou
26/02/2025
Tavèrnoles

Josep Viladecàs, propietari de les carnisseries Fussimanya, ha obtingut un dels dos primers premis del 10è Concurs de Botifarra d’Ou Artesana que convoca la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. En concret, va obtenir la Millor Botifarra d’Ou Singular de Catalunya amb una botifarra d’ou amb carxofes i ceba.

Viladecàs ha explicat que la inspiració va sorgir de la cuina del restaurant que també regenta la família: “Ara és temporada de carxofes i una de les nostres especialitats és un arròs caldós amb carxofa i sofregit. Vaig pensar que aquesta combinació podia encaixar en una botifarra d’ou i vam veure que el gust, la textura i l’equilibri d’ingredients funcionaven perfectament”.

En la mateixa categoria, Cesc Colom, de la carnisseria Colom-Vila de Manlleu, va obtenir una menció del jurat amb una botifarra d’ou amb pop a la gallega; i David Riera, de Can Vilada de Vic, una altra per una amb entrebancs dolços. En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional, Josep M. Saborit, de la carnisseria i xarcuteria Saborit, de Calldetenes, va ser segon; mentre que Daniel Márquez, de Cal Noc de Moià, va sumar una menció.

En aquesta desena edició es van presentar un total de 38 botifarres a la categoria Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional, i 28 botifarres a la categoria de Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular de 42 elaboradors de 19 comarques de Catalunya.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 278 persones.