El procés judicial que va viure al segle XVII Rafaela Puigcercós i Roma, coneguda com Na Roma, serà el fil argumental de la XIX Fira de les Bruixes de Sant Feliu, que se celebrarà aquest dijous, 1 de novembre, i que tornarà a posar de manifest les injustícies que van patir una sèrie de dones fa 400 anys. El certamen, que estrena direcció artística a càrrec de Pere Farran, arriba amb novetats.
“Tots els guions són nous i la posada en escena també s’ha renovat”, afirma l’alcalde, Joan Ramon Soler, que afegeix que enguany “la Fira tindrà un caire molt més real”. I és que s’ha portat a terme una intensa tasca de documentació sobre els processos judicials que es van portar a terme al municipi al segle XVII que s’han plasmat en els guions. Les escenes se centralitzaran a la plaça de l’Església, a excepció de l’última part, que com és habitual tindrà lloc al Serrat de les Forques. Per primera vegada, el certamen comptarà amb música en directe. La Fira començarà a 2/4 de 12 del migdia i s’allargarà fins al vespre, i a més de les accions teatrals hi haurà fira d’artesania i comercial.
Es calcula que l’any passat hi van passar unes 5.000 persones. Hi participaran una seixantena d’actors de Sant Feliu i de diferents municipis del Lluçanès. La prèvia tindrà lloc dimecres al vespre amb la 18a Fes-ta Bruixa, organitzada pel grup local Q-Fois. L’espectacle 18+ inclourà les actuacions de Balkan Paradise Orchestra, Quim Moya, Tela Marinera i la Cia Planeta Trampolí.
I una altra cita imprescindible a l’entorn de la bruixeria es viurà aquest dimecres a la nit a Viladrau, amb el 22è Ball de Bruixes, un espectacle teatralitzat que rememora l’execució de 14 bruixes al poble l’any 1617. Hi haurà dues representacions, a les 9 i a 2/4 d’11. Es poden reservar entrades a través de l’Espai Montseny.
{{ comment.text }}