Els amants del formatge i formatgers de Catalunya tenen una cita el cap de setmana del 13 i 14 de maig, a Vic. 40 formatgers artesans d’arreu del territori oferiran una mostra de formatges a la 9a edició del Lactium, que tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de Vic. La mostra comptarà amb el Concurs Lactium de formatges artesans de Catalunya, dividit amb 9 categories, 27 distincions i el premi especial al Millor Formatge català Lactium 2017.
Les activitats del Lactium a la ciutat de Vic, que es van presentar aquest dimarts, s’encetaran el dia 6 de maig amb l’activitat, Carmina Caseus, tast de poesia i recital de formatge, organitzada pels Centres Cívic (CCVic). Divendres 12 de maig, tindrà lloc la Jornada tècnica “El formatge artesà al mercat europeu”.
Durant el cap de setmana, a més de poder visitar la mostra amb les formatgeries artesanes, el Lactium comptarà amb un ampli programa d’activitats entre les quals destaca: L’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, un espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge; el Txis Corner, on les formatgeries presents al Lactium presentaran novetats, projectes i formatges singulars o el Rock & Txis: una proposta gastro-musical per a la nit de dissabte 13 de maig.
Aquesta edició del Lactium, organitzada per l’Ajuntament de Vic i ACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà), compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.
Els objectius del Lactium son divulgar la cultura del formatge artesà, esdevenir la mostra de referència del sector i posicionar la ciutat de Vic i la comarca d’Osona com a referents de la producció agroalimentària de qualitat.
{{ comment.text }}