Després de la bona acollida de la primera edició, el concurs “Fet a Osona: Aliments excel·lents”, impulsat pel Consell Comarcal, torna amb una segona convocatòria per al període 2025-2028.
Els productors agroalimentaris del territori poden presentar els seus productes a les diferents categories –llonganissa, embotits curats, embotits cuits, formatges, postres làctiques, begudes, conserves dolces i mel, elaborats de fleca i pastisseria, dolços i no dolços i productes vegetals– fins al 29 de novembre.
Els productes que passin a la segona fase seran avaluats per un jurat d’experts, que seleccionarà els finalistes. Aquests passaran a la fase de votació popular que tindrà lloc a principis de 2025 i el veredicte es donarà a conèixer al Dijous Llarder de Vic. Els guanyadors formaran part d’una cistella promocional i rebran un acompanyament en innovació per part de Creacció.
La primera edició del concurs va seleccionar la botifarra d’ou de Carnisseria Codina, el Jove de Cabra de Formatges Riudavets, la Ratafia Bosch Reserva de Ratafia Bosch, el Pa de 7 llavors de Mas Corcó Pagesos Forners, el Pa de pessic del Bruguer Pastisseria i el Caldo Silvestre d’Infusions Sambucus, a més de la IGP Llonganissa de Vic.
Durant gairebé tres anys han tingut l’oportunitat de participar en diverses iniciatives de difusió i promoció, entre les quals una parada al mercat del dissabte a la plaça Major de Vic, activa des del 29 d’octubre d’enguany.
{{ comment.text }}