Torna el Dijous Llarder d’Osona Cuina a Vic i ho fa amb renovada empenta. El col·lectiu, que l’any passat va viure un notable procés de rejoveniment, ha optat per recuperar el sopar gastronòmic, per al mateix dijous al vespre, i comptarà amb un mercat agroalimentari a càrrec d’Osona Terra, amb qui continuen reforçant llaços.
La cita és aquest dijous a la plaça Major, però aquest dimecres ja van penjar els porcs que rostiran a foc lent tota la nit. A partir de les 9 del matí es començaran a servir els entrepans de botifarra, cansalada i botifarra negra. No serà fins a quarts d’1 del migdia que s’afegirà l’esperat entrepà de porc rostit Ral d’Avinyó amb salsa agredolça i pa d’Osona, una vegada les peces ja estiguin al punt de cocció òptim després de passar tota la nit vora les brases al bell mig de la Plaça. A la mateixa hora també se servirà un arròs de morro i orella cuit al moment, així com l’entrepà de caneló elaborat pels alumnes de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb productes de La Selecta i Osona Terra. Aquests darrers seran, a més, els encarregats de posar el punt dolç de la jornada diürna servint les postres del Dijous Llarder a l’espai del mercat agroalimentari.
Per segon any consecutiu, també s’ha tornat a convocar el Concurs a la Millor Truita d’Osona. Els que hi vulguin participar hauran de dur una truita ja feta a la plaça Major entre les 8 i 2/4 de 10 del matí. Pels volts de 2/4 d’11 el jurat decidirà quina és la millor. El guanyador s’endurà un xec de 150 euros per bescanviar per un àpat en qualsevol dels restaurants d’Osona Cuina.
Amb la voluntat d’allargar aquesta festa popular i vist l’èxit que va tenir fa dos anys, el col·lectiu ha apostat per recuperar el Sopar del Dijous Llarder, dedicat als productes típics d’aquesta diada. Els mateixos cuiners d’Osona Cuina seran els encarregats d’elaborar i servir un sopar a peu dret per a un màxim de 400 persones, amb un format degustació, amb sis plats salats i dues postres. El preu del sopar serà de 25 euros per persona.
{{ comment.text }}