Montserrat Ripoll i el seu marit, Antonio, estan confinats, com la gran majoria de la població, durant aquestes setmanes. És un matrimoni d’una catalana i un home que va venir del pueblo i que ara troba a faltar el costum de poder sortir al bar per socialitzar-se. La coincidència amb l’arribada de la primavera, la situació similar que pateixen germans i cunyats, la mare, la família política, les filles o la necessitat de tenyir-se sense poder anar a la perruqueria són alguns dels arguments sobre els quals Carme Porcel, escriptora i professora de l’IES Abat Oliba de Ripoll, ha guionitzat, dirigit i protagonitzat una sèrie que pretén ser pionera no només en la seva temàtica sinó també en la transmissió a través de WhatsApp.
El confinament de la Montserrat i companyia és el nom d’aquesta sèrie de la qual ja s’han tancat els 12 capítols de la primera temporada, però de la qual “ja tinc material com a mínim per a sis més d’una segona”, indica la seva autora. La iniciativa va sorgir de la mateixa escriptora i de Raimon Amaro, que a la sèrie fa el paper del seu marit, Antonio. Tots dos tenen experiència en l’escena teatral local i han trobat la complicitat tant de companys de l’institut Abat Oliba, del Ripollès i d’Osona, així com d’altres actors ripollesos. Cadascú des de casa seva ha fet la seva interpretació dels personatges. Es tracta d’un treball que Porcel defineix com a “cooperatiu des de casa” i on ella amb el suport d’Amaro i d’Isabel Miguélez se’n cuida també de la producció dels capítols i el contacte amb la resta d’actors, que de moment ja sumen 25 persones.
Per ara la sèrie “està corrent com la pólvora”, diu Porcel, amb la pretensió sobretot de posar una mica d’humor a uns dies que a part de la població els poden resultar especialment complicats. Porcel va debutar literàriament l’any passat amb el llibre La porta corredissa que donava al jardí i altres contes.
{{ comment.text }}