Nota de premsa de l’Ajuntament de Manlleu
El 31 d’octubre Manlleu acollirà un Mercat de vi i formatge i altres productes de tardor
El dissabte dia 31 d’octubre la plaça del Mercat Municipal de Manlleu serà l’escenari d’una nova edició del Mercat de vi i formatge, que aplegarà parades de vins de diferents denominacions d’origen catalanes a més de cervesa artesana i ratafia, i una mostra dels millors formatges d’elaboració artesana
Manlleu acollirà el dissabte 31 d’octubre i durant tot el dia, davant del Mercat Municipal, una nova edició del Mercat de vi i formatge. Durant el matí el mercat coincidirà amb la celebració del tradicional mercat setmanal del dissabte ubicat al carrer Pintor i Guàrdia. El Mercat de vi i formatge és un certamen itinerant que aplega més d’una vintena de parades de productes artesans en què són protagonistes el vi i el formatge.
Pel que fa als vins, a Manlleu n’hi haurà de la DO Empordà, la DO Penedès i la DO Conca de Barberà, a més de vins generosos en bóta. El Mercat també comptarà amb la participació dels Ratafiaires d’Esparreguera amb la Ratafia de l’avi Guillem, i la cerveseria Gàrgola amb les seves cerveses artesanes.
El formatge arribarà al Mercat de la mà de la Formatgeria Roura-Soler, de la Vall de Camprodon amb les seves especialitats en formatges d’ovella, cabra i vaca; la Formatgeria Cal Maties, de Moià amb formatges de búfala, de cabra, d’ovella i de vaca; la Formatgeria Artefor, de Vilassar de Dalt amb formatges d’ovella i de cabra; i la Formatgeria Cal Quitèria, d’Almacelles amb els seus formatges artesans de llet de cabres catalanes. També hi haurà formatges de cabra de Canàries i formatges francesos selectes, a més de iogurts i flams de mató.
Al mercat s’hi trobaran també altres productes artesans com ara pa i coques o productes amb nous i garrapinyades, entre d’altres. També s’hi podran trobar bolets frescos.
El mercat de vi i formatge té una vessant pròpiament comercial i una altra de més divulgativa, ja que s’hi ubiquen plafons informatius en els quals s’explica la importància dels elements que intervenen en el procés d’elaboració del formatge i també del vi; des del roure utilitzat per a les bótes fins als taps de suro que han de deixar respirar el vi, així com la vinya i el raïm, en les seves diferents tipologies.
El Mercat de vi i formatge estarà obert de les 9 del matí a les 8 del vespre.