QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El ‘boom’ de la tapa

El portal 9clics.cat estrena la Setmana de la Tapa d’Osona, sis dies de tapes de temporada maridades amb beguda

El 9 Nou
18/11/2015

S’enllesteixen amb unes poques mossegades, són el millor acompanyament per a una beguda i últimament van més enllà de les olives o les croquetes de tota la vida per convertir-se en veritables experiments creatius i obres d’art culinàries. Són les tapes, una proposta d’oci que està de moda.

A l’aguait d’aquesta tendència, el cercador de comerços d’EL 9 NOU, 9clics.cat, va estrenar ahir dimarts la Setmana de la Tapa d’Osona. Amb la col·laboració del Gremi d’Hostaleria d’Osona i deu bars i restaurants de la comarca, la proposta gastronòmica durarà fins al diumenge 22 de novembre. Una tapa acompanyada de beguda per 2,5 o 3 euros o bé un menú de set tapes, també amb beguda, a 15 euros, són les dues maneres de degustar els plats de la Setmana de la Tapa. A més, hi ha l’opció de demanar una tapa solta sense beguda per acabar d’omplir la panxa.

En general, les propostes gastronòmiques que oferiran els establiments es podran degustar migdia i vespre. Són tapes lligades a la tardor i als productes de temporada, com ara la croqueta de galta de porc i bolets del restaurant Major3 de Vic, que ha preparat un menú seguint la seva línia de peix i marisc amb tocs del Delta de l’Ebre. Altres plats que es podran degustar són el glop de truita amb formatge i bacó, del restaurant Garbí, o el montadito de crema de rocafort, codonyat i xocolata blanca que ha creat el Zèfir. Aquest últim anirà acompanyat de xampinyó farcit de bacó, porro i formatge gratinat.

Sembla que el tapeo és tendència culinària igual que els food trucks, la rebosteria creativa, la cervesa artesana i les vermuteries (el Barmutet de Vic també serà present a la Setmana de la Tapa). A Osona ja hi ha hagut iniciatives com el Tapajous del nucli antic de Vic, que torna aquest dijous. Fins i tot l’alta gastronomia catalana s’hi ha atrevit: xefs d’estrella Michelin com Albert Adrià, al restaurant Tickets, o Carles Abellan, al nou Tapas 24 Camp Nou, obert l’estiu passat, en són dos exemples.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 500 persones.