EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Collsacabra en un clic

El lliurament dels premis del 3r Collsacabra Concurs Internacional de Fotografia, un dels actes destacats del tercer cap de setmana del Collsacabra Viu, centrat a l’Esquirol

El 9 Nou
24/10/2019
L'Esquirol

Josep Ferrer, en la categoria de paisatge; Lluís Juanola, en la de flora i fauna; Francesc Valldeoriola, que es va imposar en la de gent de la terra i en la de patrimoni i arquitectura, i José M. Pecci, en la categoria internacional en què es proposava com a tema la desconnexió. Són els grans guanyadors de les cinc categories, dotades amb 500 euros cadascuna, de la tercera edició del Collsacabra Concurs Internacional de Fotografia, al qual es van presentar un total de 331 imatges d’un gran nivell.

El lliurament dels guardons, dissabte a la tarda, va tornar a ser un dels moments més concorreguts del programa del Collsacabra Viu, que en el seu tercer cap de setmana va centrar bàsicament les activitats a l’Esquirol. Durant l’acte, l’alcalde, Àlex Montanyà, tornava a recordar que l’objectiu del concurs era “donar a conèixer la bellesa del territori del Collsacabra i de fer-ho des del respecte i l’admiració per la natura”. Totes les imatges finalistes han quedat exposades al local d’entitats del poble.

El programa, que va viure l’ajornament d’algunes activitats amb motiu del moment polític i social del país, s’iniciava dissabte amb el taller de fotografia de bolets de la mà d’Àlex Alonso, fotògraf especialitzat en micologia. Simultàniament a la zona de la Pollancreda es va realitzar el taller d’anellament d’ocells amb GACO (grup d’anellament de Calldetenes).

La presentació del projecte “El bosc terapèutic de Vidrà” va donar el tret de sortida a les conferències que durant tot el dia es van desplegar a la mateixa sala de plens. Eli Vila i Berta Vilageliu van explicar aquesta teràpia alternativa procedent del Japó que defensa els múltiples beneficis psíquics i fisiològics d’accedir al bosc. També es va comptar amb la presència de la coach nutricional Astrid Barqué, o el mateix Alex Alonso, que va impartir el taller de fotografia de bolets.

La jornada de diumenge s’iniciava amb la caminada proposada pel Centre Excursionista de l’Esquirol, que pendents de la pluja van optar per la ruta de la font de l’arç i els molins de la Gorga. Durant la matinal també hi va haver projecció de fotografies antigues o la presentació del llibre La dignitat de l’arbre. Com tractar amb respecte arbres i boscos, de la mà de l’autor local Pere Martínez. Simultàniament tenia lloc a la plaça dels Esquirols l’explicació de contes de muntanya amb Caro von Ared.

El darrer acte de la jornada el va protagonitzar Guillem Mas, de Paisatges Vius, que va presentar el projecte “Mil punts d’aigua”, amb la voluntat d’elaborar un inventari dels punts d’aigua de Catalunya de manera participativa amb la voluntat de conèixer-los i preservar-los.

Durant tot el cap de setmana els infants i joves van poder gaudir de les activitats d’aventura a la plaça de poble. El pont de mico i la tirolina van ser l’atracció més gran seguides pel rocòdrom. L’activitat continua entre setmana amb la Setmana Bio, que es durà a terme a l’escola El Cabrerès. Les activitats que es van ajornar amb motiu de la situació política actual resten pendents de nova data.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 134 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't