EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Festival Gollut de Ribes es fa gran tot replantejant-ne el futur

El Festival Gollut arriba a la seva cita anual amb una 6a edició que servirà per fer una passa endavant […]

El Festival Gollut arriba a la seva cita anual amb una 6a edició que servirà per fer una passa endavant en la seva evolució, i alhora obrir un període de replantejament de futur. El seu director, Joaquim Roqué, ha volgut passar “de la teoria dels valors a portar-los a la pràctica”. Per això s’ha creat un premi Gollut de la Concòrdia, que servirà per fomentar l’entesa entre cultures i religions i reivindicar el millor dels éssers humans. Aquest premi estava pensat per incorporar-se des de l’edició de 2017, però els atemptats de Barcelona i Cambrils van aconsellar-ne l’ajornament. El festival també ha convidat joves migrants i estudiants per parlar de la migració amb Europa. Aquests nois formaran part del jurat del premi Gollut dels Joves. La darrera acció inclusiva ha estat en col·laboració amb la Fundació MAP de Ripoll, incorporant alguns dels seus integrants a diferents jurats del festival.

El tret de sortida del Festival Gollut 2019 es va viure dimarts a la Filmoteca de Catalunya, a Barcelona, on es va projectar la pel·lícula L’any del mico. A partir d’aquí es desenvoluparà un programa que ha tingut aperitius a diferents poblacions com Teià, Queralbs o Cassà de la Selva, en una ampliació geogràfica que durant les pròximes setmanes permetrà arribar també a Lloret, Ripoll, Figueres, Vall de Núria, Planoles, Zuric, Basilea, Sant Joan o Vallfogona, no només amb sessions de cinema, sinó també amb exposicions, conferències o concerts. Ribes seguirà sent, però, el centre neuràlgic, però sense que això descarti que en el futur l’esperit del Gollut pugui anar més enllà encara.

Enguany s’atorgaran premis al millor llargmetratge, curtmetratge, film de medi ambient, film de muntanya i reportatge de fotoperiodisme. Els premis especials recauran en la concòrdia, el del públic, el dels joves i el Miquel Porter i Moix que decidiran els cineclubs. La distinció honorífica la rebran el fotògraf Joan Guerrero aquest dissabte per la seva trajectòria, i el director Ventura Pons a inicis de novembre. La programació inclourà una àmplia projecció de pel·lícules, documentals i curtmetratges en 61 sessions que esperen acollir 2.000 d’espectadors. Aquest mateix n’hi haurà una d’especial al Museu Etnogràfic de Ripoll on es podrà veure La meva pell, amb presència de la seva directora, Judit Aranda. Ribes acollirà dissabte la sessió inaugural, amb els curts Fluvius, Orogonia i el llargmetratge Em dic Violeta. Aquesta última explica l’experiència de la filla trans de l’actor de cinema Nacho Vidal i comptarà amb els seus directors, David Fernández de Castro i Marc Parramon. La clausura del festival es farà a principis de novembre, però les activitats es perllongaran encara fins a la primera setmana de desembre.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 143 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't