L’històric fòrum de debat i artístic que organitza el Centre d’Arts Contemporànies de Vic, la QUAM, s’internacionalitza aquest 2016. L’any passat -l’activitat de recerca, debat, formació i producció artística que impulsa l’AC Vic Centre d’Arts Contemporànies- ja es va centrar en proposar solucions per salvar el barri de les Adoberies de la capital osonenca. Un fil que la QUAM reprèn aquest 2016. De dilluns a dissabte de la setmana que ve un grup eclèctic de trenta persones treballaran conjuntament per crear projectes d’intervenció i gestió aplicables que puguin transformar el barri de les Adoberies en un districte cultural i artístic. El taller el conduirà Francesc Muñoz, doctor en Geografia i director del Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la UAB. Entre els participants hi haurà investigadors, professors i alumnes del màster, procedents de diverses universitats europees integrades a la xarxa UNISCAPE, especialistes en àmbits diferents: hi prendran part des d’arquitectes fins a enginyers ambientals, dissenyadors d’espais urbans o investigadors socials.
La QUAM forma part, des de l’any passat, del CAPP, programa europeu d’investigació entorn les pràctiques artístiques col·laboratives que compta amb nou socis de sis països.
LA QUAM conserva l’acrònim sorgit del seu nom original, Quinzena d’Art de Montesquiu, que va néixer fa gairebé 40 anys, el 1978, sota el paraigua de la Diputació de Barcelona. H, Associació per les Arts Contemporànies se’n va fer càrrec el 1992. L’esperit formatiu inicial es manté, ara amb la voluntat d’interconnectar l’art contemporani, l’educació i el territori.
{{ comment.text }}