La festa del porc i la cervesa de Manlleu manté l’aposta per la millora de la qualitat de l’oferta gastronòmica al voltant d’aquests dos productes. Consolidada, segons els seus impulsors, com un referent en l’àmbit català la fira comença aquest divendres i s’allargarà fins diumenge. Entre les novetats destaquen el Manifest del Porc com a acte inaugural, la rellevància que pren la matança i l’elaboració d’embotits en l’anomenat Espai del Porc, i el trasllat de l’Aula del Gust a l’antiga cooperativa.
Entre avui i diumenge a l’Aula del Gust s’hi faran tasts de cerveses, caves i embotits, presentacions, i la projecció del documental La matança a pagès i la pel·lícula Porco Rosso.
A la plaça Fra Bernadí, la zona central de la fira serà l’anomenat Espai del Porc, on a més de la matança i l’elaboració d’embotits a càrrec dels comerciants del Mercat Municipal, també s’hi programen tallers al voltant de la cuina del porc, amb un d’específic per a nens, i el primer concurs de menjar botifarra.
La part comercial de la mostra, tota a la plaça Fra Bernadí, comptarà amb quinze expositors gastronòmics, 8 cervesers artesans, i 15 parades d’embotits i productes artesans alimentaris.
Avui tindrà lloc una de les novetats de l’edició: el manifest del porc, que neix amb voluntat de continuïtat, i que aquesta vegada faran el periodista Llucià Ferrer i la il·lustradora Ester Tarabal. De l’oferta cultural en destaca el trasllat dels concerts de la nit de divendres als jardins de Can Puget.
Hi actuaran Slaps, A pastar fang i la Gallina Afònica. Dissabte, els concerts de Dronan i Boys Damm sí que es faran a la plaça. L’any passat, la Festa del Porc i la Cervesa va rebre 20.000 visitants, més d’una tercera part dels quals de fora d’Osona.