U-Divulga, el portal de difusió d’informació científica de la UVic, acaba de publicar un article sobre el mar que banyava Osona fa milions d’anys. Coincidint amb la inauguració, aquest dissabte, de l’exposició al Museu de l’Art de la Pell d’una gran representació de fòssils marins, el text explica que el mar era d’influència atlàntica i que va existir des fa 55 milions d’anys fins a 35 milions d’anys abans de la nostra era.
L’aigua banyava tota la depressió central catalana i tenia com a barrera nord els Pirineus; el massís Ibèric, al sud-oest; i la serrada litoral, amb el Montseny, a l’est. Segons l’article, realitzat pels investigadors Jordi Vilà, Íngrit Soriguera i Judit Molera, “aquesta configuració del territori proporcionava una tranquil·litat inusitada als organismes que hi vivien, els quals estaven perfectament adaptats, prova d’això són la quantitat de fòssils que són únics en aquesta zona”
Una de les curiositats que destaca el text és que hi va haver una època en què es podia anar caminant des de la zona que ocupa actualment la comarca d’Osona fins a Còrsega i Sardenya, passant també per les Illes Balears.
{{ comment.text }}