EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El VOC► arriba a Manlleu i Ribes amb el millor cinema en català

Hi participa el curtmetratge ‘Les bones nenes’ de la mallenca Clara Roquet, amb protagonisme osonenc

Nou films en català, barrejant documentals i curtmetratges, participaran a la tercera edició del VOC► Premis i Mostra d’Audiovisual en Català que organitza Òmnium Cultural amb l’objectiu d’estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana.

En aquesta edició, Manlleu i Ribes de Freser seran dues de les 36 seus on es podran veure les produccions.

A Manlleu es farà el proper divendres 16 de novembre en una vetllada a l’Espai Rusiñol que començarà a les 8 del vespre amb un sopar a càrrec de la cooperativa Sambucus (amb tiquets a 8 euros i limitat a 60 persones). Després es farà un concert amb Roger Usart i a 2/4 de 10 està previst que comenci la projecció dels quatre documentals i cinc curtmetratges participants. El públic serà el que podrà votar els seus favorits en cada categoria.

Un dia després, dissabte 17 de novembre, la mostra passarà pel Cinema Catalunya de Ribes de Freser on es projectaran tots els films candidats als premis. La projecció començarà a les 7 del vespre.

Entre els finalistes destaca la participació osonenca al curtmetratge Les bones nenes, dirigit per la mallenca Clara Roquet. La torellonenca Ona Comas, el manlleuenc Jordi Pla i l’actor de Sant Miquel de Balenyà Ernest Villegas formen part del repartiment del curtmetratge juntament amb Nídia Chamorro i Marta Marco.

Les categories de websèrie, videoblog i nou format web ja es poden votar a través de la web dels premis d’Òmnium Cultural.

Les peces seleccionades per aquesta tercera edició del VOC► són:

Categoria documental

Una història normal d’Ernest J. Sorrentino (València) explica la història quotidiana de dues persones que tornen a treballar després d’un temps sense fer-ho.

BiDes de Berta Cotrina (Sant Cugat del Vallès) és un treball del grau de comunicació Audiovisual de la UB que intenta trencar amb l’estereotip dels bibliotecaris com a persones serioses i avorrides que veuen les hores passar mentre manen callar.

Comerç 08003 de Josep Maria Domènech (Barcelona) fa un recorregut per sis comerços tradicionals de Barcelona que parlen de la seva història i de la de la ciutat.

Esculpint en la memòria, de Rubén Seca (Barcelona) gira al voltant de la figura de l’escultor català Apel·les Fenosa i la relació amb la seva família, conformant un relat sobre la memòria personal, privada i col·lectiva a través de les escultures. Curtmetratge guanyador a l’edició d’enguany del conegut festival online Notodofilmfest.

 Categoria curtmetratge

A mitges de Dani Seguí (Mollet del Vallès) ens trasllada a una nit plujosa que canviarà completament les vides d’uns ballarins de gira. El seu retrobament, temps més tard, els obligarà a conèixer-se millor i a reinterpretar la seva passió pel ball. El director va rebre el premi del públic al VOC 2017 pel seu anterior curt La creu.

Les bones nenes de Clara Roquet (Malla, Osona) explica una història sobre l’adolescència i el pas a la vida adulta de dues germanes que s’han criat envoltades de cavalls. El títol compta amb un bon recorregut per festivals de curtmetratges d’arreu. Clara Roquet va ser co-guionista a l’aclamada 10.000 km de Carlos Marqués-Marcet.

Cunetas de Pau Teixidor (Barcelona) tracta sobre la Guerra Civil espanyola, quan una família de camperols ha de fer front a l’amenaça feixista. Farts de posar l’altra galta, prenen una inesperada decisió. La peça ha estat premiada en el Festival de Cine en Corto d’Almeria.

L’escarabat al final del carrer de Joan Vives (Alzira, València) narra la vida de l’Amadeo, un home tranquil que viu en poble de València. Des que va morir la seva dona, es dedica en cos i ànima a tenir cura del seu sogre invàlid. Un bon dia, rebrà una premonició inesperada: li queden set dies de vida. Premi al Millor Curtmetratge Iberoamericà al Festival de Guadalajara (Mèxic).

D’hom de Javier Blanco i Francesc Colomina (Barcelona) repassa 24 hores dins de la pell de l’Andreu, un jove de Barcelona en una societat que només respon a dos gèneres amb unes característiques imposades. Una reflexió sobre el gènere i el binarisme i les seves conseqüències.

LA PREGUNTA

Té previst celebrar el Cap d’Any a fora de casa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't