Acompanyat dels mestres xocolaters Ramon Morató i Elies Miró, Raül Cegarra, el Xocolater de Taradell, va presentar dimarts una nova xocolata que ell mateix ha creat i que compta amb el 69% de cacau. Es diu Caligo.
La idea va sorgir “d’un viatge a París”, quan van visitar el laboratori Or Noir de Cacau Barry, “on disposen de totes les pastes de cacau del món”, va explicar Cegarra.
I és que el Xocolater de Taradell feia temps que, juntament amb la seva esposa, “volíem crear la nostra pròpia xocolata”. A París va escollir tres varietats de cacau: faves de Madagascar, Sao Thomé i Santo Domingo per elaborar Caligo, que vol dir boira en llatí: “Buscàvem un nom que lligués amb la comarca”.
El manlleuenc Ramon Morató va definir Caligo com “una xocolata molt rodona, una mica afruitada, amb molta potència de cacau, però amb el punt just d’acidesa”. Per la seva banda, Elies Miró, mestre xocolater de Castellterçol, va destacar “l’empenta de Cegarra per crear un producte únic i de qualitat”.
L’acte va aplegar més de 400 persones, que van omplir el Serrat del Figaró de Taradell, amb representants de l’Ajuntament, de les entitats del municipi i clients. Després de la presentació van poder tastar alguns dels productes que s’han elaborat amb Caligo, com bombons o piruletes.
També té previst poder presentar mousse de xocolata o un sacher amb l’objectiu “d’obrir-nos mercat a tota la comarca”.