Diumenge al migdia bona part de les parades del Mercat de la Patata del Bufet d’Orís ja havien esgotat totes les existències. Els més de 20.000 quilos de patata de la collita d’enguany es van vendre, pràcticament tots, durant les quatre matinals dedicades a la 21a edició de la mostra, que se celebra cada mes d’octubre a la zona de la rectoria. La varietat negra, la més preuada, va volar els primers dies de mercat i diumenge quedaven només els últims sacs de la varietat blanca. El gust, la textura i la seva versatilitat l’han situat entre l’elit dels tubercles.
Aquesta varietat recuperada pels productors d’Orís és escassa a Catalunya i per això el mercat atrau visitants d’arreu del territori que, de pas, aprofiten la visita a Osona per fer turisme. A banda de patates, al mercat s’acaba d’engalanar amb altres productes de tardor, tots ells, de producció pròpia.
Una passejada amb ponis, la trobada de poetes, el concurs de pintura ràpida, la mostra gastronòmica o una castanyada popular han estat algunes de les activitats complementàries durant els quatre diumenges de mercat.