El concurs, organitzat per la Fundación Talavera Ferial, reunia formatgeries de tot l’Estat espanyol i només hi podien participar les formatgeries que elaboraven els seus formatges amb llet de cabra.
El concurs constava de tres categories: la de formatges convencionals de pasta tova, la de convencionals de pasta dura i semidura, i la de formatges elaborats amb llet ecològica. En la categoria de pastes toves, la màxima distinció, amb una medalla d’or, va ser per a la Formatgeria Mas Rovira, de Sora, amb el seu formatge Petit Rodó Cendrat, formatge amb el qual Mas Rovira ja ha rebut altres distincions.
Per la seva banda, Formatges Mas el Garet, de Tona, va recollir tres distincions: medalla de plata pel Formatge al Pebre Negre d’Arcoc en la categoria de formatges convencionals de pasta tova, medalla de plata pel Formatge a les Fines Herbes en la categoria de formatges elaborats amb llet ecològica, i dins d’aquesta mateixa categoria va recollir la màxima distinció amb la medalla d’or pel Formatge el Garet Gran madurat de sis mesos amb llet crua.