Aquest diumenge, 22 d’octubre, es commemorava el 50è aniversari de la mort a l’exili de de Pau Casals. Per aquest motiu, la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC) ha reprès el projecte -que al seu moment va impedir la pandèmia- per portar a l’escenari la seva obra més solemne, l’oratori El pessebre, que aquest dissabte va iniciar el seu recorregut a la basílica de Montserrat.
Es tracta d’una producció en què, sota la direcció de Daniel Mestre, participen sis formacions corals del país, entre elles la coral Canigó de Vic. En total, més de 200 intèrprets per una obra d’insipiració nadalenca i que inclou, també, un missatge inequívoc per la pau.
El concert d’aquest dissabte va omplir la basílica de Montserrat, coincidint amb l’aniversari de la mort del gran compositor i violoncelista. De fet, Montserrat va acollir les seves despulles el novembre de 1979 tot just arribades de San Juan de Puerto Rico, on havia mort sis anys abans, i d’allà van ser traslladades a El Vendrell.
La producció estrenada a Montserrat, i que es va poder veure per EL 9 TV ahir a la nit, es reprendrà coincidint amb el cicle nadalenc i arrencarà, justament, a L’Atlàntida de Vic el proper 16 de desembre. Passarà també per Ripoll, Manresa i Igualada.
A banda de la coral Canigó hi participen la Coral Càrmina, la Coral Mixta d’Igualada, l’Orfeó de Sants, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i la Coral Polifònica de Puig-Reig. Per als propers concerts hi haurà acompanyament orquestral amb participació de l’Orquestra de Cambra de Vic. El de Montserrat va ser amb orgue.
La interpretació d’El pessebre ja s’havia proposat des de la FCEC per al Nadal de l’any 2020, però la pandèmia ho va fer impossible. Com a alternativa, les diferents corals participants en el projecte -entre elles també la Canigó- van gravar separadament les seves intervencions per diferents escenaris del país i en va sortir una versió audiovisual que es va emetre per TV3.
{{ comment.text }}