EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’elefant del pastisser Lluc Crusellas, al Museu de la Xocolata de Barcelona

Es tracta d’una rèplica a més petita escala de la peça amb què va guanyar el World Chocolate Masters a París

El pastisser guanyador del World Chocolate Master Lluc Crusellas ha intal·lat aquest dilluns un gran elefant de xocolata de 1,5 metres d’alçada i més de 100 quilos al Museu de la Xocolata de Barcelona. La figura, amb la qual el pastisser es va convertir en el guanyador més jove de la història del certamen, s’incorporara a la col·lecció permanent de l’equipament.

S’ha intal·lat durant més de tres hores i s’exposarà dins d’una vitrina per mantenir les condicions de temperatura i humitat. L’elaboració del gran elefant ha patit una incidència quan, un cop s’havia completat la instal·lació, s’ha esquerdat una de les orelles. El pastisser resoldrà el contratemps, “habitual” per la complexitat de la manipulació de la xocolata.

L’elefant de xocolata té unes mides d’1,5 metres d’alçada i més de 100 quilograms. Després del seu triomf a París ha estat present a espais tan internacionalment populars com el mítics magatzems Harrods a Londres.

En declaracions als mitjans, Crusellas ha dit que és un “orgull” que la peça arribi al museu després del que ha signifcat per a ell i per la pastisseria catalana. El pastisser ha explicat que l’escultura va ser una de les que va anar al concurs a París com a reserva i que ha estat un “repte” transportar-la tants cops.

L’equip del pastisser han hagut de vetllar per la compensació de pesos, la gravetat i l’equilibri perquè la peça aguantés bé el pes. La figura, feta de xocolata, amb anclatges i molt detall, s’haurà de conservar en una temperatura d’entre 18 i 20 graus, de forma estable i amb una humitat controlada.

Sobre per quin motiu va decidir fer un elefant, Crusellas ha explicat que a la final a París volia seguir el lema de la “simplicitat de les coses grans”. “L’animal més simple i gran que conec és l’elefant”, ha concretat.

La nova figura s’afegeix a la col·lecció al costat d’altres dolces obres d’altres mestres xocolaters referents com Julio Carretero, Domènech Miró i Lluís Muixí, de qui es guarda la figura més antiga des del 1978. Junt amb figures tan mítiques com el Quixot de Carretero i d’altres amb vora 40 anys d’història, el museu ofereix propostes guanyadores de concursos interns i d’altres xocolaters contemporanis com Saray Ruiz i Raúl Bernal.

Crusellas, que fa uns dies va rebre el reconeixement dels seus companys d’ofici a la ‘Gran Gala de la Pastisseria 2023’ es va formar a l’Escola Hofmann i a Espai Sucre. Actualment lidera la proposta de la pastisseria El Carme, a Vic, on també ha estat exposada la premiada figura.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't