Entrants, plats principals i postres, tots ells elaborats amb patata del bufet, eren algunes de les elaboracions que les mestresses d’Orís van presentar aquest diumenge en el marc de la mostra gastronòmica del mercat. Les diferents varietats d’aquesta patata, tant la blanca com la negra, han esdevingut amb el temps imprescindibles a les cuines de la gent amb bon paladar.
Al mercat també s’hi poden comprar altres productes de l’horta o elaborats pels mateixos pagesos, com ratafies, matons, o, fins i tot, melmelada de patata del bufet. En un any climatològicament òptim per la patata, l’organització calcula que es vendran unes 30 tones d’aquest tubercle, provinent de la Bretanya francesa. El clima i la terra d’Osona van ser claus en la seva adaptació. L’any que la mostra celebra el seu vintè aniversari, els productors destaquen la venda de proximitat com un dels valors afegits del mercat.
El conegut poeta d’Orís, Josep Criballés, va capitanejar el recital de poesia de la quinzena trobada de poetes, que es celebra en el marc del mercat. Com a activitats complementàries, la setmana vinent tindrà lloc el concurs de pintura ràpida i l’últim diumenge, coincidint amb la proximitat de Tot Sants, es farà la castanyada. El Mercat de la Patata del Bufet d’Orís s’allarga fins el 26 d’octubre.
{{ comment.text }}