Fa uns dies que les havien estrenat els alumnes, però aquest dissabte es feia a Roda la inauguració oficial de les noves instal·lacions de l’Escola Municipal de Música de Roda de Ter i l’Esquirol, El Faristol, a l’edifici on fins fa un any hi havia l’escola Emili Teixidor. Unes 200 persones van assistir a l’acte en què es podia passejar per les diferents aules per veure actuacions que reflectien com es treballa al centre, a banda de les fotografies de les activitats que fan penjades al passadís central. L’espai, amb sis aules grans, cabines d’estudis, una sala per a professors i pati, no té res a veure amb l’antiga seu a la tercera planta de Can Planoles, on “no podies treballar massa amb grups grans”, explicava el director, David Medina. Ara poden acollir amb comoditat tots els alumnes: 350 en total, que inclouen els que participen als projectes que fan a les escoles de Primària de Roda i l’Esquirol, i els entre 180 i 190 que assisteixen a l’edifici que s’ha adequat.
El Faristol té tres tipus de programes: els de llarga durada, que assisteixen al centre per a alumnes a partir de 4 anys fins a adults; els de curta durada, que són tallers oberts a la ciutadania pels quals “no calen coneixements musicals previs”, i finalment els projectes comunitaris que fan a les escoles en horari lectiu: conjunts instrumentals d’ukelele i percussió.
La regidora d’Educació de Roda, Yolanda Tristancho, explicava que en els darrers mesos han adequat l’espai però que encara “queda per fer”. Entre el 2018 i el 2019, en tasques de pintura, paleta, insonorització i el canvi de tota la instal·lació elèctrica hauran invertit prop de 100.000 euros a l’edifici de les antigues Escoles Sant Joan, que és propietat del bisbat de Vic.
En els parlaments, a fora, la directora general de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), Núria Sempere, va assegurar que era “un orgull” veure exalumnes treballant en escoles com El Faristol, que “es comprometen amb els pobles”. En aquest sentit l’alcalde, Albert Serra, va subratllar que “el valor públic va més enllà de l’ensenyament” amb un “retorn” cap al poble, ja que participen en diversos dels actes que s’hi fan al llarg de l’any.
L’actual director va recordar que amb la inauguració de la nova seu s’encetaven els actes dels 15 anys de l’escola, que “és més antiga”, i per això va voler mencionar Xavier Baurier, que era a l’acte com alguns successors seus, a qui va donar les gràcies per engegar l’escola de música l’any 1984.
{{ comment.text }}