Des de l’Ajuntament, els últims anys, s’ha fet una aposta per la qualitat i la professionalització de l’oferta gastronòmica.
Un dels grans atractius de la mostra, al que aquest any s’ha batejat com l’Espai Porc, és la matança i l’elaboració d’embotits en directe a càrrec dels comerciants del Mercat Municipal de Manlleu.
Els visitants, que confirmaven la tendència del creixement de públic de fora de la comarca, també podien participar als tastos de cerveses, embotits i productes de quilòmetre zero que es feien a l’Aula del Gust, que aquesta vegada s’ha ubicat a l’espai express, a l’antiga cooperativa.
Coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa, i seguint una col·laboració encetada l’any passat, la revista Cuina ha organitzat la segona jornada per a bloguers gastronòmics, que n’ha congregat una cinquantena.
La fira també comptava amb concerts i la desfilada de moda organitzada per Manlleu Associació de Botiguers. Divendres, el periodista Llucià Ferrer i la il·lustradora Ester Tarabal van encetar la festa amb el primer Manifest del Porc, que va omplir l’espai expres.