El Mercat de Música Viva del 2016 va batre rècord de professionals inscrits, i durant els quatre dies de la mostra va facilitar que es firmessin 271 contractes, nombre superior al dels quatre dies de mostra de l’any abans. És el que diuen les dades provisionals de l’estudi de l’impacte econòmic. El de l’any 2015, ja amb dades definitives, va tenir un impacte de 3,1 milions d’euros. Des del mercat consideren que aquests indicadors consoliden la seva aposta estratègica.
En el que suposava un rècord del Mercat de Música Viva, 402 entitats diferents del sector -amb 570 persones-, van participar en l’edició del 2016 a l’MV Lab, la part professional de la mostra. L’increment de professionals i un entorn econòmic amb millors condicions per generar negoci va facilitar l’increment dels contractes signats durant els dies de mercat, 271, i el número d’actuacions per contracte, una mitjana de dues i mitja. El trasllat de l’MV Lab del Sucre a l’Atlàntida, i l’avançament de l’horari dels concerts, van ser els dos aspectes més ben valorats des de l’àmbit professional. Les dades les revela l’Estudi d’impacte econòmic i de qualitat firal elaborat per la Universitat Oberta de Catalunya, que també situa la xifra de públic del mercat de música viva de l’any passat en les 120.000 persones.
Pel que fa a l’edició de 2015, l’estudi ja permet quantificar l’impacte econòmic que va generar el mercat d’aquell any: són 3,1 milions d’euros, una quantitat total que queda lleugerament per sota de la de l’any anterior, tot i que la despesa en contractació va pujar. El Mercat de Música Viva del 2015 ha acabat generant 501 contractes, que es tradueixen en 1.655 concerts. La mostra vigatana es consolida com a plataforma d’internacionalització, ja que els contractes per actuar a l’estranger es van duplicar entre el 2014 i el 2015.
{{ comment.text }}