QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Mestre de xocolaters

David Gil, de Cantoni, guanya un dels concursos de pastisseria més importants de l’Estat.

El 9 Nou
19/10/2015

Amb només 25 anys, David Gil (Cantonigròs, 1990) continua fent-se un nom entre els pastissers amb més projecció del país. L’actual cap de creativitat de pastisseria del grup elBarri, d’Albert Adrià, va sumar un nou reconeixement. Va guanyar el Trofeu Lluís Santapau al Millor Artesà Xocolater, una mena de campionat estatal de l’especialitat que convoca el Gremi de Pastisseria de Barcelona.

El certamen es va desplegar durant dues intenses jornades. En total, 12 hores dins l’obrador, durant les quals cada concursant va haver de preparar, tot sol, una peça artística, un assortiment de bombons, unes postres de plat i un pastís. El nivell exhibit pels quatre finalistes va ser “molt alt”, va destacar després del veredicte el mestre pastisser Elies Miró, president del Gremi de Pastisseria i propietari de la Pastisseria Miró de Castellterçol. “Realment va ser molt dur, hi havia molt nivell”, corrobora el mateix David Gil, tot recordant que portava dos anys –“gairebé cada cap de setmana”– assajant el projecte de plats que va acabar presentant al concurs. Aquesta era la primera vegada que Gil es presentava a aquest certamen. A més dels 2.000 euros de premi, el fet de guanyar-lo li obre les portes a participar a una convocatòria d’àmbit mundial, prevista per d’aquí a quatre anys. Encara no ha decidit, però, si hi prendrà part. A Osona hi ha un precedent de guanyador d’aquest trofeu. Es tracta del centellenc Josep M. Ribé, que es va imposar el 2005, llavors amb 23 anys.

Gil va començar els seus primers passos com a cuiner als fogons de Can Puntí, a Cantoni mateix. El primer salt professional el va donar amb 16 anys, de la mà de Nandu Jubany, amb qui va treballar tres anys. Després de passar per l’Escola d’Hostaleria Hofmann, de Barcelona, Gil es va anar decantant cap al món de la pastisseria. Al seu currículum hi figura el pas per restaurants com Mugaritz (País Basc), Michel Bras (França) o Le Calandre (Itàlia). El 2012 li arribaria l’oportunitat d’incorporar-se a l’obrador del Tickets, restaurant d’Albert Adrià a Barcelona. Tres anys després ja és el cap de producció i creativitat de pastisseria de tot el grup de restaurants que, sota el nom d’elBarri, lidera el germà de Ferran Adrià.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 621 persones.