EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Receptes de Myrto Kalle que triomfen a Instagram: “No em considero una cuinera”

Myrto Kalle, una santvicentenca d’origen grec, acaba de publicar ‘Sopars a la fresca’, amb receptes per gaudir dels sopars d’estiu a l’aire lliure

David Jofre

Myrto Kalle és una santvicentenca d’origen grec. Va arribar a Osona fa quatre anys i té un perfil d’Instagram (@myrtokalle) amb més de 26.000 seguidors, on publica receptes saludables. Ara acaba de publicar el llibre Sopars a la fresca, on s’hi poden trobar receptes per gaudir dels sopars d’estiu a l’aire lliure.

Com va sorgir la possibilitat de realitzar un llibre?

Sempre ho havia tingut en ment i ho volia fer. De fet, anteriorment ja havia realitzat alguns llibres digitals, concretament uns e-books amb receptes breus. Els de l’editorial també tenien una idea similar a la meva i d’aquesta manera va sortir a la llum. Em va fer molta il·lusió escriure’l.

Hi ha algun contingut especial que demanin que prepari els seus seguidors d’Instagram?

En general, veig que agraden coses fàcils de fer perquè solen quedar bé. També receptes gregues, com el pastís de carbassó. Fa poc que vaig publicar una recepta que constava d’unes mongetes tendres amb parmesà i oli, entre altres ingredients, i ha obtingut 80.000 visualitzacions. El que vol la gent són menjars ràpids i fàcils d’elaborar, però cuinats d’una manera diferent del que normalment es fa.

En el seu Instagram, tots els seus continguts són en català. Per quin motiu?

En el meu cas, vaig començar a compartir receptes fa quatre anys, que va ser quan vam venir a viure a Osona. Vaig donar moltes voltes sobre en quin idioma escriure-les. Concretament, dubtava entre el català i l’anglès, ja que acostumo a treballar amb aquest últim i és el que escric millor. Per altra banda, també volia millorar el meu català, i al final em vaig decantar per aquest. Ara els meus seguidors són tots d’aquí, i prefereixo tenir-ne menys però amb una relació més personal per poder connectar amb ells, i l’idioma és molt important en aquest tema. Fent-ho d’aquesta manera, el meu català ha acabat millorant molt!

S’ha plantejat mai la possibilitat d’alguna col·laboració amb alguna persona experta en cuina?
De moment no he tingut l’oportunitat. Amb el llibre, com que pertany a una col·lecció on també hi participen altres autors com Ada Parellada, potser des de l’editorial organitzen algun esdeveniment. A més, aquesta no és la meva ocupació principal, ja que tinc una feina de màrqueting amb un horari laboral i tampoc hi puc dedicar molt temps, i si fes una col·laboració la voldria fer bé.

Les seves receptes bàsicament són originàries de la cuina grega?

Sí. Té molta influència, ja que són plats que feia la meva àvia o la meva mare i les menjava a casa. Per tant, té la base d’una cuina fresca i mediterrània. No em considero ni una cuinera ni una xef, ja que no he estudiat totes les tècniques d’elaboració, però sí que m’agrada fer coses versàtils i fàcils, adaptades al meu estil de vida.

Sabem que dona molta importància a la dieta saludable. Creu que, en general, la societat menja de forma adequada?

Cada cop més, la gent està interessada a menjar d’una manera saludable, i la societat està més conscienciada a menjar productes de proximitat o de temporada. Penso que a Catalunya, comparat amb Grècia, la gent menja més saludable, ja que les porcions no són enormes, i la majoria de la gent és molt conscient del que consumeixen. El que faig jo és menjar el 90% del temps de forma correcta, amb plats que elaboro a casa i un 10% el dedico a menjar alguna cosa que em ve de gust, com per exemple coca o embotits.

Com creu que podem educar els nostres infants a menjar de forma saludable?

Nosaltres hem de ser l’exemple. No pot ser que els pares ens comportem d’una manera inadequada, menjant coses industrials o bevent molt alcohol, i obliguem els nens a menjar verdures o coses que no els agraden. El que faig jo, que em funciona molt bé, és portar-los amb mi al mercat i així poden triar el que volem menjar. Per tant, busco implicar-los en la preparació dels plats, com per exemple deixant-los batre els ous, i així tenen més ganes de menjar el que hem preparat junts. Evidentment, no ho faig cada dia perquè no tinc prou temps, però sobretot els caps de setmana intento que estiguin implicats, i quan no estem a casa busco que mengin el més saludable possible.
És bàsic treballar amb productes de proximitat?
És molt important. Penso que, nutritivament, una cosa que hagi viatjat més que una altra que vingui de prop acabarà sent de menys qualitat. Per exemple, jo tinc una cistella de verdures del meu hort que collim cada dimarts i, per tant, són molt fresques. També a Torelló hi ha uns nois que tenen ovelles i fan iogurt i formatge. Trobo que és molt maco donant-los suport comprant aliments d’aquí mateix. Es pot admetre alguna excepció, com no podria ser d’una altra manera, ja que algunes vegades faig servir formatge que ve de Grècia. Utilitzar productes locals també és beneficiós per al medi ambient.

Com combina els seus estudis en màrqueting amb la cuina?

Per exemple, amb els nens faig fruites triturades posant-les amb un motlle, i sembla que estiguin menjant un gelat. Al final acaba funcionant!

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 83 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't