Osona Cuina va aprofitar la recuperació del Dijous Llarder per instituir un premi de reconeixement a persones que duen a terme una tasca “prominent” a favor de la cuina i la gastronomia de la comarca. El primer guardonat ha estat l’empresari vigatà Miquel Codina, president de Premsa d’Osona, l’empresa editora d’EL 9 NOU. L’acte va tenir lloc aquest dijous a la nit, en el decurs d’un sopar gastronòmic a El Serrat del Figaró, a Taradell, l’autèntic colofó del mateix Dijous Llarder.
Osona Cuina ha valorat de Miquel Codina la seva aposta “ferma i decidida a favor de la gastronomia osonenca”. Li reconeixen, entre altres, el “paper cabdal” que va exercir en la celebració i posterior implantació del Fòrum Gastronòmic a Vic i el suport “clar i perseverant” envers el mateix col·lectiu d’Osona Cuina. Finalment, Codina també ha estat mereixedor d’aquest primer Premi Osona Cuina per la seva condició de “bon gurmet, bocafí, bon menjaire i comensal de taula i sobretaula”, va desvelar durant la vetllada la presentadora de l’acte, la periodista d’EL 9 TV Marta Simón. També es va recordar que, com a president de Premsa d’Osona, ha contribuït a situar la comarca “en un lloc de lideratge de la premsa comarcal catalana”. El premi, que tindrà un caràcter anual, es va materialitzat en forma d’una insígnia d’or amb l’anagrama d’Osona Cuina.
El lliurament del guardó va tenir lloc just després que els mateixos cuiners d’Osona Cuina servissin 10 aperitius –un per cada un dels restaurants membres–, previs al sopar. La vuitantena de comensals que es van asseure a El Serrat del Figaró van poder degustar, entre d’altres, un exquisit caneló de tòfona i costella de porc. Era el contrapunt selecte per a una festa que, durant el dia, havia volgut reforçar el seu caràcter eminentment popular –retornant a l’esperit amb què néixer el Dijous Llarder, l’any 2003–. Un doble format, però, que Osona Cuina no descarta deslligar en futures edicions. De fet, la iniciativa també va servir per reactivar un col·lectiu que, per l’actual conjuntura econòmica, havia quedat un pèl hivernat els últims mesos.