Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Prestigiar el bacallà

La segona edició del Tasta el Bacallà aplega tres bacallaneries i cinc restaurants d’Osona

 


Tres bacallaneries i cinc restaurants de la comarca s’han sumat a la segona edició de la Ruta del Bacallà, ara rebatejada com a Tasta el Bacallà, que s’allargarà durant les set setmanes que dura la Quaresma. La iniciativa, impulsada des de la Bacallaneria Creus, de Vic, té com a objectiu divulgar i prestigiar la cuina i la cultura del bacallà.

Tot i que l’actual context va fer perillar l’organització d’aquesta segona edició –l’any passat ja va quedar escapçada a mig fer en destapar-se la pandèmia–, els promotors han decidit mantenir aquesta autèntica “festa de gastronomia, cultura i tradició que gira al voltant de l’art del bacallà salat”, explica Gerard Creus, segona generació d’una nissaga que, des de fa cinc anys, ostenta el títol de Mestres Artesans Bacallaners.

Durant les properes set setmanes els clients i comensals que se sumin a la proposta tindran múltiples opcions per degustar diferents plats amb el bacallà com a ingredient principal. Cada un d’aquests establiments oferirà un plat elaborat amb bacallà, “en alguns casos serà un plat durant les set setmanes de la ruta i en d’altres l’aniran canviant”, s’explica a través d’un comunicat de premsa. Els establiments implicats són la botiga de llegums cuits i pesca salada Montserrat; les bacallaneries Creus (tant la botiga del carrer Argenters com la històrica parada de la plaça Major), i els restaurants El Xic (Vic), Mas Albareda (Sant Julià de Vilatorta), Can Ton (Santa Eulàlia de Riuprimer), Restaurant Tombouctou (Tona) i La Taverna d’en Sidoro (Gurb).

Si l’any passat va ser el pilot manlleuenc Gerard Farrés qui va exercir de padrí del certamen, enguany li pren el relleu l’atleta i entrenadora vigatana Anna Comet.

LA PREGUNTA

Aprova l’operatiu dels Mossos davant les protestes?

En aquesta enquesta han votat 3520 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.