La Festa del Bolet de Seva va rebre ahir unes 13.000 persones. Una xifra que s’ha reduït lleugerament respecte l’any passat quan es va tocar sostre amb 20.000 coincidint amb un cap de setmana llarg. Els organitzadors es mostren satisfets i ja pensen en la celebració d’una 20a edició molt especial i amb algunes novetats.
Aquest any la festa va comptar amb la presència d’una trentena de parades de productes diferents, la majoria d’entitats del poble. Tres eren de bolets, però l’artesania i la gastronomia també es van convertir en protagonistes de l’esdeveniment. L’exposició i el tradicional tastet de bolets van mantenir com els actes clau de la fira i se’n van servir més de mil. Tot i això, els boletaires no recorden un inici de temporada tan dolent com el d’aquest any i remarquen que la pujada de preus n’és una conseqüència.
D’altra banda, els visitants van poder assistir a una xerrada sobre bolets i també van gaudir de novetats com el Concurs de receptes de cuina. Un acte organitzat pels municipis de la Reserva de la Biosfera del Parc Natural del Montseny. Els participants podien presentar plats elaborats amb productes locals. N’hi va haver cinc de diferents: xampinyons farcits, amanida de tardor, frincandor amb bolets, crema catalana i cargols amb conill, el plat guanyador de Roseta Rovira.
Totes les receptes competiran ara amb les de la resta de municipis i els plats guanyadors se serviran als restaurants de la zona durant l’any que ve.
{{ comment.text }}