QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS
EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Relleu ‘osonenc’ en la direcció de Chocolate Academy, a Gurb, en l’any del 20è aniversari

Chocolate Academy, antiga Aula Chocovic, compleix 20 anys consolidada com un centre de formació de pastissers de referència mundial. Això coincideix amb un relleu en la direcció: Josep M. Ribé substitueix Ramon Morató.

El 9 Nou
16/11/2015

L’octubre de 1995, ara fa 20 anys, l’aleshores cap del Departament de Màrqueting de Chocovic, Jaume von Arend, va suggerir habilitar una aula dins de la mateixa empresa per impartir cursos de pastisseria, en especial a l’entorn de la xocolata. Ell mateix, dos anys després, en constatar el potencial de la iniciativa, va contactar amb el manlleuenc Ramon Morató, que acabava de guanyar el títol de Millor Mestre Artesà Pastisser d’Espanya, per proposar-li que posés les bases de la incipient Aula Chocovic. El projecte, pioner a tot l’Estat, no va trigar a consolidar-se com un centre de formació de professionals de la pastisseria de referència dins i fora del país.

Per això, quan el 2009 la multinacional belga Barry Callebaut va comprar Chocovic a la família Rius, va tenir molt clar que l’aula de formació era un dels seus grans actius, i la va sumar a la seva xarxa de Chocolate Academies, actualment amb 14 centres arreu del món. “Quan van entrar els actuals propietaris, l’Aula Chocovic ja era un referent de renom internacional”, corrobora Ramon Morató. I, de fet, “alguns dels models que teníem aquí els van adaptar a les escoles del grup; però nosaltres també vam aprendre d’ells”, assegura.

Ara, el centellenc Josep N. Ribé relleva Norató al capdavant de Chocolate Academy. Ribé, de ben jove ja va guanyar guanyant el Campionat Nacional de Joves Pastissers (2004) i el Trofeu Lluís Santapau al Millor Mestre Artesà Xocolater Espanyol (2005). “De mica en mica vas agafant la teva personalitat pastissera”, apunta Ribé. Els que el coneixen saben que ha convertit la innovació i la recerca de la perfecció en motors del seu dia a dia. Una inquietud per la feina que també el va portar a constituir, al costat d’altres professionals del sector, el Col·lectiu 21 Brix, un grup de pastissers que aboca la seva creativitat en la pastisseria dolça amb l’objectiu de reinventar-la constantment.

LA PREGUNTA

Veu bé que el president dels bisbes espanyols opini sobre política?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.