Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic
Aquest dimarts s’ha presentat la segona edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Escudella i Carn d’olla
Durant 15 dies, es podrà tastar aquest plat tan emblemàtic a 24 restaurants de la comarca
Davant la Casa Comella s’hi ubicarà una Carpa d’Activitats Gastronòmiques
Aquest dimarts, la Sala Sert de l’Ajuntament de Vic, va acollir la presentació de la segona edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Escudella i Carn d’Olla, que començaran aquest divendres. L’acte de presentació va anar a càrrec de la primera tinent d’alcalde i regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, i el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona, Joan Naudó.
Durant 15 dies, l’escudella i la carn d’olla seran protagonistes als menús de 24 restaurants de la comarca. La regidora de Comerç i Turisme va felicitar l’empenta del Gremi d’Hostaleria d’Osona en l’organització d’aquestes jornades i va destacar el “treball en xarxa que està fent per aconseguir que tots aquests restaurants s’hagin sumat a elaborar menús d’escudella i carn d’olla”.
Per altra banda, des d’aquest divendres i fins diumenge, s’instal·larà una Carpa d’Activitats Gastronòmiques a la plaça Major, davant la Casa Comella, amb entrada gratuïta i oberta a tothom. S’hi organitzaran degustacions, demostracions de cuina i tallers a càrrec de diversos professionals del món de la gastronomia de la comarca. Naudó va explicar que en destaca un taller de cuina amb l’elaboració de milfulles d’albergínia amb carn d’olla i velouté d’escudella; raviolis de carn d’olla amb suc de rostit o la presentació exclusiva d’una cervesa aromatitzada amb cafè.
Les jornades gastronòmiques també comptaran aquest any amb un Mercat d’Artesania alimentària al carrer Verdaguer i a la rambla Davallades. La principal novetat d’aquesta edició és la presència de diversos cellers i cerveseries catalanes que presentaran els seus productes a Vic aquest dissabte a la tarda i el diumenge el matí. Seran begudes que “mariden molt bé amb plats tradicionals com l’escudella i la carn d’olla”, va dir Naudó.
Finalment, el president del Gremi d’Hostaleria d’Osona considera que “seria molt important que aquestes jornades es pengessin al calendari de manera definitiva”.