Nandu Jubany ha viscut unes vacances diferents aquest gener. Una aventura que l’ha portat a competir al Dakar 2025 i que ha acabat de la millor manera possible. Tot i ser debutant a la categoria de cotxes, ha acabat en 28è lloc a la classificació general juntament amb el seu copilot Marc Solà (MD Rally Sport). Jubany ha estat el primer classificat espanyol, 19è a la categoria Ultimate i segon en la de dues rodes motrius, guanyant un tuareg que afirma no tenir previst guanyar.
“El Dakar ha sigut les meves vacances”, comenta Jubany, que afegeix que aquest dilluns ja ha tornat a la feina. Can Jubany tanca el 31 de desembre, i mentre la seva família marxava a Tailàndia, ell va aprofitar per competir pels deserts del Marroc.
No era la seva primera experiència al Dakar, ja que el 2018 havia participat amb moto. Aquest any, però, ha afrontat la competició des del volant d’un cotxe, i el desert l’ha tractat bé. “Vam punxar només dues vegades, que és força bo en aquest ral·li, amb tantes pedres. Hi va haver molts corredors que van haver d’abandonar per falta de pneumàtics”, diu Solà.
Tot i això, Jubany subratlla: “No crec en la sort” i afegeix que “vam fer la cursa de la tortuga, guanya qui és més constant, no el més ràpid.” L’objectiu principal del tàndem era acabar, i, tot i no competir amb els més ràpids, van superar molts d’ells a la classificació. “Els que volen guanyar salten a cada duna, nosaltres en vam saltar poques”, comenta Jubany, comparant-se amb Nani Roma: “Ell té tres ensurts per hora. La velocitat és diferent i el risc més alt.”
Però més enllà dels resultats esportius, el Dakar 2025 de Jubany ha quedat gravat per la seva passió per la cuina. Durant la jornada de descans va organitzar una festa gastronòmica, cuinant una paella per a 100 persones i els seus 30 mecànics amb ingredients portats expressament de casa com l’arròs, el sofregit i el brou. Jubany tenia clar que volia cuinar:
“L’últim Dakar ja vaig fer un arròs per a tots els espanyols. Aquest any volíem repetir”, tot i dubtar que pogués trobar producte, afirma que “vam trobar un supermercat on venien de tot i a mitjanit ens vam posar a netejar sípies”. La imatge de la paella al desert va ser una de les més compartides de la competició.
Tot i les bones actuacions durant les etapes, Jubany destaca que “la millor etapa va ser el dia del meu aniversari, quan em van venir a buscar i vam ballar fins a les 8 del vespre”, el 19 de gener, quan va ser rebut per desenes de persones a l’aeroport del Prat. Tot i això, també explica que ha perdut coses durant l’experiència: “m’he de canviar el mòbil, se’m va omplir de sorra”.
Pel que fa als seus futurs reptes motors, Jubany comenta: “De moment hem acabat i no sabem què farem d’aquí a uns anys, però crec que amb el paper que hem fet serà fàcil tornar al ral·li del Marroc i al Dakar.” Solà hi afegeix: “Esperem que l’equip duri molts anys i puguem fer més carreres. Ara, unes setmanes de desconnexió, i aquest mes en parlarem“.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't