El Ral·li d’Avilés homenatja Antonio Zanini i Josep Autet

Els pilots reviuen la victòria aconseguida l’any 1984

09/07/2024
Avilés

L’any 1984 els pilots Antoni Zanini i Josep Autet al volant d’un Ferrari 308 GTB van obtenir una èpica victòria en el Ral·li San Agustín després d’una intensa carre-ra i un gran duel amb Genito Ortiz que els osonencs es van emportar per molt poc.

De fet, Zanini recorda que la cursa es va decidir en el tram Xagó-Endasa. Aquest dissabte, quaranta anys després, i en el mateix lloc, l’Escuderia Avilesina els va retre un homenatge.

Amb una rèplica del Ferrari que va permetre a Zanini i Autet guanyar el seu vuitè Campionat d’Espanya de ral·lis, van ser els encarregats de fer la sortida protocol·lària, amb un passeig pels carrers d’Avilés i on van ser aclamats per diversos aficionats asturians.

L’homenatge va coincidir amb el Rally Histórico de Avilés (antic Ral·li San Agustín) que Josep Autet va disputar fent tàndem amb Jordi Ventura i un Ford Sierra RS Cosworth.

La parella va aconseguir una tercera posició en la categoria Absolut i un segon lloc de Pre90; amb aquest resultat Autet i Ventura han guanyat matemàticament el títol d’Espanya de ral·lis històrics en Pre90

Està d’acord que la Unió Europea imposi aranzels als cotxes elèctrics xinesos?

En aquesta enquesta han votat 282 persones.