El Tona es queda a les portes del somni del play-off d’ascens

El conjunt de Ricard Farrés dona la cara en tot moment però perd l’últim partit a Vilassar

15/05/2024
Vilassar de Mar

Al final no ha pogut ser. El Tona va perdre el seu partit contra el Vilassar de Mar i el somni de jugar el play-off d’ascens a Segona RFEF no es farà realitat.

Tot i això, els tonencs van donar al cara fins al xiulet final i van ser qui més ocasions van tenir per emportar-se la victòria, però els riscos assumits buscant el gol els va perjudicar en les dues contres del conjunt local per marcar els dos gols.

Els de Ricard Farrés sabien que tenien una fita complicada, ja que no depenien d’ells mateixos i havien d’aconseguir una victòria més abundant que la que assolís el Prat, i van sortir al Municipal Xevi Ramon molt endollats.

Tant, que en el primer minut van disposar d’una claríssima ocasió per obrir el marcador en una falta ràpida servida per Pau Morer i que Èric Vilanova, sol dins de l’àrea, la va creuar en excés.

Això hauria pogut canviar el partit, però el Tona va continuar competint en un partit sense un dominador clar i de molta intensitat. Els locals van disposar d’un parell d’arribades per banda esquerra, una que va anar fora i una altra que va aturar Aroca.

A l’últim minut del primer temps, el conjunt tonenc va disposar d’una triple ocasió però els xuts de Raúl Campayo i Èric Vilanova els van refusar entre la defensa i el porter per evitar que el marcador es mogués.

Al descans, el Tona ja sabia que el Prat anava guanyant el seu partit 1 a 0 i va tornar a sortir al camp molt endollat sabent que havien de marcar sí o sí si volien tenir opcions d’aconseguir la fita.

I de nou va disposar d’una doble ocasió per avançar-se al marcador amb un xut de Dani Ribelles que Àlex Baño va treure amb el peu i en el rebot Toni Sureda va rematar fora dins l’àrea petita. El Tona no es podia creure que amb les ocasions tan clares de què havia disposat encara no anés guanyant el seu partit.

I va continuar insistint, però al quart d’hora de la represa, en una contra local, Aleix Díaz va encarar sol al porter des del mig del camp i el va batre amb un xut ras per posar l’1 a 0 al marcador. El Tona havia assumit molts riscos i es van fer canvis perquè l’equip no caigués i continués lluitant fins al final.

Però a manca d’un quart d’hora per al final va arribar el gol de la sentència. En una nova contra local per banda dreta, Àlex Montalbán rematava la passada de la mort al fons de la xarxa. A partir d’aquí, als tonencs els va costar molt ja que havien de capgirar un 2 a 0 i el Prat continuava guanyant. Tot i això, va seguir intentant-ho però no va poder marcar cap gol que els fiqués en el partit.

Ricard Farrés donava la temporada per bona, ja que l’equip ha acabat en sisena posició, i tot i la mala dinàmica que va tenir el conjunt a principis del 2024 en el tram final es va revertir la situació i es va tornar a lluitar per a les posicions de play-off.

L’entrenador tonenc explicava que “s’ha donat la cara fins al final, amb molta entrega i il·lusió per part de tots però al final no ha pogut ser”. “Valorem molt l’esforç i la il·lusió amb què s’ha treballat durant tota la temporada” finalitzava Farrés.

Amb aquesta sisena posició, el Tona ocupa la plaça per jugar la Copa Federació en què el club haurà d’inscriure’s si hi vol participar.

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 446 persones.