Iñaki Baldellón guanya la cursa atlètica de Tona amb temps rècord

Paula Fabregat va ser la fèmina més ràpida a completar els sis quilòmetres de recorregut

La passió per les curses i l’atletisme té unes arrels molt profundes a Tona, on divendres va tenir lloc la 41a edició de la Cursa Atlètica Popular, un clàssic en la festa major d’hivern del municipi. Tot i que en aquesta edició la possibilitat de pluja va preocupar fins a l’últim moment els organitzadors, finalment el sol va fer acte de presència i amb ell, prop de 200 corredors de totes les edats disposats a córrer pels carrers de Tona.

I el nivell enguany no va decebre a ningú, sent la prova més clara el gran temps amb el qual va acabar el primer classificat de la cursa de sis quilòmetres, la més llarga que s’organitza amb regularitat a Tona.

El guanyador absolut va ser Iñaki Baldellón, que va acabar el recorregut amb només 18 minuts i 38 segons, gairebé un minut per davant del segon classificat, Pere Albacete, que va tardar 19 minuts i 22 segons a fer tot el recorregut. Tancant el podi masculí va arribar Jaume Busquets, a només 22 segons del segon classificat.

Pel que fa a la categoria femenina, la més ràpida de la jornada va ser Paula Fabregat, que va invertir 23 minuts i 55 segons a completar el traçat, quedant per davant de Mireia Mauri, segona a 54 segons de la guanyadora de la prova, i de Lourdes Rovira, que va ser la tercera fèmina a passar la línia d’arribada en completar el recorregut a 1 minut i 20 segons de Fabregat. A banda de la cursa d’adults, durant la jornada també es van idear quatre traçats més, per a tots els corredors compresos entre els 0 i 15 anys, que van ser els protagonistes de les primeres cinc curses.

Un cop acabada la prova, la valoració de l’Associació Atlètica Tona va ser “molt bona”, com afirmava Juan Pérez, president de l’entitat. “Estem molt contents d’haver tingut uns 200 participants, tenint en compte que l’important és continuar organitzant aquesta cursa. A més, aquest any hi ha hagut molt nivell, sobretot si mirem els temps de la cursa gran”, concloïa Pérez, que ja porta 41 anys involucrat i al capdavant d’aquesta cursa i de l’entitat.

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 767 persones.