Debut del Tona a Tercera: Un inici amb victòria que fa xalar

El Tona s’estrena en la lliga amb una molt bona victòria contra el Girona B (3-2)

La crònica del debut a Tercera del Tona tenia diversos títols possibles. Tots, però coincidien en el fet que els aficionats que s’han acostat al municipal tonenc aquest diumenge al migdia han gaudit amb el joc del conjunt que dirigeix Ricard Farrés. L’afició ha xalat.

I és que la carta de presentació del Tona a casa ho ha tingut tot: emoció, bon joc, gols i victòria final contra un rival d’entitat com és el filial del Girona. Els futbolistes tonencs s’han sobreposat a l’ensurt inicial de rebre un gol només començar (3′), han sabut eixugar tot el bagatge ofensiu dels gironins fent un bon treball en defensa i, amb el control total del partit, han remuntat i han aconseguit lligar els primers tres punts de la temporada.

En la primera part, i sense gairebé temps d’haver-se situat al tereny de joc, el Tona ha encaixat el primer gol del partit. Enric Garcia ha castigat la manca de contundència a l’àrea enviant al fons de la xarxa una pilota morta en zona de perill (3′). La patacada però ha generat un efecte revitalitzador als de Ricard Farrés, que mica en mica han trobat la manera d’arribar als dominis del porter gironí. En aquesta tasca hi han destacat noms com Escarrabill, Nil Salarich i sobretot Dídac i Campayo. Els dos atacants han fet intervenir Juanvi en un parell d’ocasions, però sense l’encert desitjat.

Finalment, el creixement local ha trobat la recompensa en dues transicions ràpides. En la primera, Escarrabill ha sabut dirigir molt bé la contra, i després d’obrir a l’esquerre, Campayo l’ha endreçat a la porteria (16′). Un minut després, el davanter centre ha tornat a demostrar que sap convertir en or la feina dels seus companys, en aquesta ocasió finalitzant una centrada des de la dreta. La remuntada ha coincidit amb els millors moments del Tona. Al límit del descans, un penal per caiguda de Almena a l’àrea ha permès als gironins empatar el partit a dos.

En la segona part, el Tona ha sigut amo i senyor del duel. Hi ha ajudat que abans d’arribar al primer quart de la represa Nil Salarich hagi tornat a posar per davant a l’equip groc-i-vermell. El migcampista ha executat a la perfecció una falta des de la banda dreta, just a fora de l’àrea.

Fins al final del partit, els tonencs han controlat bé als gironins, que només han portat perill amb alguna internada per banda dreta d’Almena. Els canvis de Ricard Farrés també han funcionat, aconseguint un efecte reparador en defensa i disposant d’arribades en atac.

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 211 persones.