Jordana es queda sense la quarta lliga

La torellonenca, capitana de l’Spar Citylift Girona, no va poder fer res per evitar la clara derrota en el seu darrer partit

Es va necessitar un tercer partit de desempat de la sèrie però el Perfumerias Avenida va ser clarament superior. Les de Salamanca alçaven el títol de la Lliga Femenina i deixava l‘Spar Citylift Girona sense recompensa. La seva capitana, la torellonenca Noemí Jordana, no va poder tenir el comiat desitjat.

La derrota va ser clara: 67 a 46 en un escenari hostil per les gironines amb el pavelló Würzburg ple a vessar. El Girona no es va trobar còmode en cap moment. Ja al primer quart les de Salamanca van agafar avantatge al marcador (15-7). El marcador al descans (31-16) era contundent.

Quan ja gairebé tenien vint punts d’avantatge va aparèixer de nou Noemí Jordana per dirigir l’equip i posar-se’l a l’esquena i amb un parcial de 0 a 7 situar les gironines a dotze punts. No va ser suficient. Després d’un temps mort el Perfumerias Avenida reconduïa el rumb i ampliava l’avantatge fins al 67 a 46 final. El darrer títol de Jordana s’esfumava.

En el seu darrer partit va jugar 31 dels 40 minuts de partit

Té 36 anys però no ho va semblar ni en el seu últim partit. No s’ha arrossegat mai per les pistes i aquest dimarts, jugant 31 dels 40 minuts va tornar-ho a demostrar.

Noemí Jordana ho deixa amb un palmarès imponent. Després de dinou temporades jugant a l’elit, la torellonenca ha estat tres vegades campiona de la Lliga Femenina: 2007 i 2008 amb el Ros Casares i 2015 amb Uni Girona. Ha guanyat tres copes de la Reina: una amb el Celta (2001) i dues més amb el Ros Casares (2007 i 2008). També ha guanyat dues Supercopes d’Espanya i va aconseguir la medalla d’or amb a la selecció Espanyola Sub-18.

Jordana es retira amb 561 partits disputats: 476 de fase regular a la Lliga Femenina, 64 de playoff, 18 de Copa de la Reina i 3 de Supercopa. És la jugadora que n’ha disputat més. Una jugadora de llegenda.

En aquesta enquesta han votat 111 persones.