El regidor d’Activitat Física i Esports de l’Ajuntament de Vic, Eduard Comerma, admetia dimecres que quan va arribar al càrrec es va trobar sobre la taula amb el “regal” de la Capitalitat del Bàsquet Femení per al 2024 i el repte de donar-hi la dimensió i projecció que això mereixia.
En el moment de fer-ne balanç va destacar-ne tres grans llegats: la disputa, aquest setembre i per primera vegada a la ciutat, de la final a quatre de la Lliga Nacional Catalana amb els millors equips de la competició; la reforma de la pista de bàsquet de l’Horta Vermella com un dels referents en la pràctica lliure d’aquest esport, i l’estrena, aquest mateix dimecres, del documental Canviant les regles del joc, que repassa la història del bàsquet femení a la ciutat amb el que va ser també un homenatge a les seves precursores a mitjans anys seixanta del segle passat. Primer des de l’escola, després dins del Club Bàsquet Vic i finalment, i en un procés no exempt de tensions a l’època, creant el 2012 el Femení Osona com a club propi després de no sentir-se prou reconegudes dins del Bàsquet Vic.
L’acte de dimecres, que va omplir l’Espai ETC, va posar el punt final a una capitalitat que al llarg d’aquest 2024 ha portat una trentena d’activitats a la ciutat al voltant d’aquest esport, i amb accent femení: trobades escolars de la Catalunya Central, reunions de presidentes i entrenadores, clínics, jornades tècniques, tornejos des de premini fins a seleccions absolutes territorials i la presentació d’una campanya específica per fomentar l’ús de la llengua catalana en l’entorn del bàsquet, entre d’altres.
L’alcalde de Vic, Albert Castells, hi posava xifres i fixava en “1.800 persones, públic al marge”, les que al llarg d’aquest any han estat part d’aquesta mobilització cívica i esportiva, amb una menció especial per al voluntaritat i el paper concret que hi ha tingut el Club Bàsquet Femení Osona, al costat també del Club Bàsquet Vic.
El president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, va voler “agrair i felicitar” la tasca que s’ha fet des de Vic a favor del bàsquet femení en el moment de recollir i traspassar el relleu al municipi que n’exercirà el títol el 2025, Llinars del Vallès. Aril es mostrava satisfet pel moment que viu el bàsquet català, i d’una paritat creixent: “El femení ja és el 42%”.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't