Quan i per què es va crear l’Associació Esportiva Futbol Sala Campdevànol (AEFSC)?
L’entitat es va crear l’any 2016, tot i que un parell d’anys abans ja fèiem servir el pavelló per fer els entrenaments. El que passa és que les noves normatives i l’Ajuntament ens van empènyer a constituir-nos com una entitat, però no com a club. Això ho vam fer perquè com a aficionats no teníem dret a guardar unes hores de pista i només podíem fer-la servir de manera puntual. Com a entitat ja no teníem aquest problema.
Quanta gent juga amb l’AEFSC?
Actualment, tenim dos grups d’entrenament a la setmana, un els dilluns i l’altre els dijous, i hem anat in crescendo des que vam començar. Hi ha unes 20 persones a cadascun dels grups. Els dilluns solem ser uns 15 jugadors i els dijous, entre 10 i 12, que no són sempre els mateixos. Sempre hi tenim gent. Hi ha jugadors de Campdevànol, de Ripoll, de la resta del Ripollès i també d’Osona.
Quins dies entrenen i per què hi ha dos grups?
Entrenem els dilluns i els dijous. Fem de les 8 a 2/4 de 10 del vespre. Els partits solen durar entre una hora i mitja i dues hores. En principi, els dilluns és per a gent més veterana i poc competitiva, que havia jugat fa temps i que en té prou amb un dia. Això serveix per compartir vivències i sortir de la rutina. I vulguis o no, ja comences la setmana d’una altra manera. En canvi, els dijous és per a gent més jove, competitiva i que fa més esport. També hi ha persones que hi van tots dos dies o que només hi poden anar un dia i els posem on els va millor.
Les obres del pavelló i la pandèmia no han ajudat a tenir una continuïtat.
Sí, el gener del 2018 van començar les obres i no es va poder jugar fins a finals del 2019. Això ens va tallar el ritme i, després, la pandèmia ens va tornar a partir pel mig el 2020. Vam poder tornar a jugar durant la tardor del 2020, però després es va tornar a prohibir algun mes. Després sí que hi ha hagut continuïtat.
Per la festa major es va impulsar una nova activitat.
Sí, vam fer el Ràpid de festa major a la pista multiesportiva del barri de l’Estació, en què van venir 14 nens d’entre 8 i 14 anys. Es tractava d’un joc de carrer en què els participants fan de porter i de jugador i el que rep menys gols guanya. Vam fer unes semifinals i una final i vam repartir trofeus. L’Ajuntament ens va donar suport i ho hauríem de repetir. Ara el pròxim objectiu seria el de crear una lliga comarcal entre setmana.
Una lliga comarcal?
Sí, perquè fer unes 24 hores ja està molt vist i ha passat a la història. De lligues comarcals ja n’hi ha, però voldríem fer un torneig curt, exprés, intensiu i d’un o dos mesos de durada i en una sola seu, a Campdevànol, per controlar-ho tot. Es podria començar amb sis o vuit equips i les semifinals, el tercer i quart lloc i la final es podrien fer en un cap de setmana, en dies de festa abans de Nadal o a l’agost. Ens falten recursos i temps, però amb més suport podria tirar endavant.
Què s’ha de millorar del pavelló?
Tenim unes bones instal·lacions. Actualitzades i modernes. Falta millorar el servei de bar, que no n’hi ha. S’hi hauria de fer algun tipus d’inversió, perquè és un espai que dona vida i caliu. Es necessita alguna màquina expenedora. Després, tampoc hi ha ningú que gestioni el gimnàs. La resta són els desperfectes que puguin anar sortint.
Hi ha la previsió de crear un grup femení?
Hi ha clubs que hi han apostat, com l’Escola de Futbol Sala de Ripoll aquesta temporada i l’Atlètic Ripoll en el futbol camp. Abans les noies preferien el bàsquet, el patinatge o la gimnàstica artística, ara el futbol comença a sortir al mapa. Ens agradaria tenir un equip de noies.
Quin és el seu vincle amb l’entitat?
En soc president des del principi i també hi estic com a aficionat. Hi ha d’haver algú que assumeixi més responsabilitat, però tots hem de formar part de l’entitat i sentir-la nostra.
El dia que plegui, com li agradaria deixar l’entitat?
Amb un ambient tan sa com el que hi ha ara. I estaria bé que se n’ocupés una dona. M’agradaria poder venir com un aficionat més a jugar en un dels dos grups. Les persones que hi estiguin al capdavant hauran d’escoltar la gent i segur que continuaran molts anys.
{{ comment.text }}