Futbol
Hoquei
Motor
Poliesportiu

Un equip amb tres parells de bessones

El nou equip femení creat a Sant Julià de Vilatorta està format per la generació que s’emmiralla amb Alèixa Putellas

Tenen de gran referent la jugadora del Barça Alèxia Putellas, però també moltes de les seves companyes d’equip com la futbolista de Borgonyà Bruna Vilamala, la portera de Tagamanent Gemma Font o Mapi León i Clàudia Pina. L’impacte social del primer equip femení blaugrana ha estat tant o més gran que els èxits que ha assolit i l’evidència és que cada any es creen nous equips amb nenes i joves. A Sant Julià de Vilatorta, per exemple, en dos anys han passat de no tenir femenins a tenir-ne dos de base, un dels quals és el que s’ha creat aquest any i té la singularitat que entre les 10 integrants hi ha dos parells de bessones i també unes trigèmines que tenen un germà.

L’equip el formen amb el número 1 la portera Abril Puigbò, amb el 2 Arlet Molist, amb el 3 Jana Puigbò, amb el 4 Berta Balasch, amb el 5 Blanca Clarà, amb el 6 Bruna Balasch, amb el 9 Cora Verdaguer, amb el 10 Lisa Drammeh, amb l’11 Sena Drammeh i amb el 17 Abril Vilar. La majoria tenen 9 anys, moltes són companyes de classe i competeixen en la lliga del Consell Esportiu en categoria Benjamí-Aleví. “Ens agrada molt entrenar i jugar i ens ho passem molt bé”, confessen Blanca Clarà, Arlet Molist i Abril Vilar.

Tot i així, no a totes els cridava l’atenció l’esport rei abans de provar-lo. “A mi no m’agradava, però les meves amigues em van animar a provar-ho i llavors sí que vaig descobrir que m’agradava”, detalla Cora Verdaguer. Un cas semblant és el de la trigèmina Berta Balasch. “Les amigues em van dir de venir. Al principi m’avorria una mica però després em va anar agradant”, diu. D’altres, en canvi, ja hi jugaven al pati de l’escola des de ben petites amb els seus companys de classe com Bruna Balasch o Abril Puigbò i van demanar fer-ne fora l’escola. “Algunes vam començar l’any passat a provar-ho amb les grans i com que va anar molt bé vam demanar de fer un equip de més petites”, relata Jana Puigbò. Dins l’equip també hi ha qui té germans més grans que ja practicaven futbol i les van influir. És el cas de la Lisa i la Sena Drammeh, que van començar seguint les passes de la seva germana gran, que juga a l’altre equip femení del Sant Julià. “Al nostre pare, que va néixer a l’Àfrica, li va fer molta il·lusió que volguéssim fer futbol perquè ell també havia jugat allà però no com aquí, i de seguida ens va donar suport”, comenten.

Des del club vilatortí celebren la creació del nou equip i el coordinador, Martí Oller, destaca que “l’increment del femení s’està veient a molts altres pobles”. L’entrenadora del grup és una bona coneixedora del futbol femení d’Osona, Vinyet Pampliega. Ella va iniciar-s’hi com a jugadora en un equip de nens i després va fer el salt al Vic Riuprimer, on ja sempre més ha jugat amb noies. Als 16 anys també va debutar com a entrenadora i s’ha especialitzat en conjunts femenins. “Estic molt contenta perquè totes venen amb moltes ganes i il·lusió. Crec que és molt important que continuem potenciant-lo”, afirma.

Justament, per contribuir a fomentar la passió de les futbolistes, la tardor passada aquest singular equip ple de germanes va anar junt a veure les seves ídols del Barça i encara ara en parlen. Són clarament la generació que s’hi emmiralla i estan protagonitzant un autèntic boom.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 500 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't