Yannick Alexandrescou i Giulia Popa s’emporten el Joan Mir

El torneig Sub-16 de tennis de Torelló va finalitzar diumenge després de deu dies de competició

La 21a edició del campionat Sub-16 de tennis Joan Mir in memoriam ha estat una de les més disputades de la seva història. Diumenge a les instal·lacions del CT Torelló, club amfitrió, es van disputar les finals individuals amb victòries per als romanesos Yannick Theodor Alexandrescou i Giulia Safina Popa. La final femenina va ser la més competida. Giulia Safina Popa es va acabar imposant a Ksenia Efremova després de tres sets i havent de capgirar el partit en començar perdent en el primer: 5/7, 6/4 i 6/2. El partit va ser molt igualat, sobretot en els primers punts. Efremova va començar guanyant un primer set molt llarg. El segon i el tercer es van decantar per la romanesa, que va guanyar amb més comoditat.

Les dues jugadores ja s’havien enfrontat el dia abans a la final de dobles amb un desenllaç diferent. Efremova fent parella amb Adelina Lachinova van superar el tàndem format per Popa i Sofia Hettlerova també per tres sets: 7/6, 5/7 i 10-8.

Menys disputada va ser la final masculina, que es va jugar diumenge al matí després de la femenina amb victòria per a Alexandrescou. El romanès va resoldre per la via ràpida el partit davant el portuguès Joao Morgado: 6/1 i 6/4. Alexandrescou va ser molt superior al seu rival, sobretot en el primer set.

Morgado va posar més resistència en el segon, però dos trencaments de servei van ser suficients perquè el romanès s’emportés el set i el partit.

Morgado arribava a la final individual després de perdre també la de dobles el dia abans fent parella amb Jan Smrka. La final la van guanyar la parella grega formada per Stefanos Pournaropoulos i Ioannis Sakkas per 6/4 i 6/3.

Joan Sadurní, director del torneig, es mostrava satisfet de com s’havien desenvolupat tots aquests dies d’un torneig que havia acollit 144 jugadors durant deu dies i destacava “la qualitat que s’ha pogut veure així com la convivència entre aquests jugadors amb els de l’escola del club”. Sadurní també posava èmfasi en la final femenina: “Ha estat de les més disputades de tota la història del torneig”.

En aquesta enquesta han votat 867 persones.