La tercera edició de la Jornada d’Intercentres sanitaris i universitaris que divendres es va celebrar a la sala d’actes de la Fundació Eduard Soler va servir per estrènyer vincles entre Osona i de retruc la Catalunya Central amb el Ripollès, després del replantejament de l’àrea d’influència que s’ha fet durant aquest últim any.
Uns 200 estudiants, col·laboradors docents, professors, metges i gestors de centres sanitaris van participar en una matinal on es van fer dues taules rodones. Una al voltant del lloc de la simulació clínica com a eina d’aprenentatge, i l’altra sobre el pas entre l’obtenció de l’expedient acadèmic i l’adaptació a les necessitats sanitàries de la societat.
A més, Iolanda Jordan va fer una ponència sobre ser metgessa al segle XXI, i Noèlia Tellez va presentar el programa de doctorat de Medicina i Ciències Biomèdiques de la Universitat de Vic-UCC.
El degà de la Facultat de Medicina de la UVic, Roberto Elosúa, va destacar l’arrelament al territori que suposen aquestes jornades, amb l’enfortiment de vincles “entre els CAP, l’Hospital de Campdevànol i altres centres sanitaris que mostren la fortalesa de la nostra facultat”, de la qual va afirmar que ha esdevingut “un pol d’atracció de talent per millorar l’atenció sociosanitària, la docència i la recerca”.
En termes similars es va manifestar el director gerent de l’Hospital de Campdevànol, Joan Grané, que va mostrar alhora l’interès perquè altres disciplines, com la d’infermeria o fisioteràpia, s’incorporin a aquesta mena d’experiències per reforçar un mercat professional on es fa complicat de trobar professionals per integrar-se als llocs de treball que generen els centres.
{{ comment.text }}