EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’hoquei patins dona les millors tardes de glòria

Alguns dels principals èxits del 2019 han arribat en aquest esport

És un dels esports amb més implantació a Catalunya, i particularment a Osona, i durant aquest 2019 que acaba ha estat també el que majors èxits ha donat. En un any de poques alegries entre els principals esports d’equip, l’hoquei patins ha salvat els mobles i especialment dos equips, el Voltregà femení i el CP Taradell, han trencat la norma. Les jugadores de Sant Hipòlit van guanyar la seva sisena Copa d’Europa i els integrants del conjunt taradellenc van assolir per primera vegada l’ascens a l’OK Lliga. Sens dubte, dues fites històriques que van coincidir en un mateix any.
La primera va arribar el 17 de març al pavelló de Manlleu. Quedava un minut i mig perquè s’acabés la pròrroga de la final de la Copa d’Europa entre el Voltregà i el Palau i el partit s’encaminava cap als penals perquè els dos equips empataven a un gol. Va ser llavors, però, quan la jove de 17 anys Maria Anglada faria un gol per a la història després de caçar un rebot ja que la victòria coronava el club com el que té més copes d’Europa femenines. De les dues úniques jugadores que han aixecat els sis títols continentals del Voltregà, Anna Romero i Motxa Barceló, la primera i llavors capitana de l’equip anunciaria un cop acabada la temporada que penjava els patins després de 20 anys en els quals va contribuir a aconseguir els 30 títols que ostenta el club. Amb el seu comiat es tancava inevitablement una etapa en l’equip femení ja que ella, fidel sempre als colors de l’equip del seu poble, era l’última que quedava de les integrants de la primera plantilla. “El que he viscut és una cosa impensable que va començar amb el simple fet de voler jugar a hoquei en un equip de la comarca que em quedés a prop de casa. Crec que s’ha donat que he estat en l’entorn ideal, amb persones molt importants que són referents d’aquest esport i al final tot s’ha conjurat per arribar avui aquí”, deia Romero.

L’altra fita va arribar una mica més tard, l’1 de juny, i també va ser una mica més lluny, a Galícia. El Taradell depenia de si mateix per aconseguir per primer cop pujar a la màxima categoria de l’hoquei estatal i va fer els deures. Es va imposar a la pista del Liceo B per 4 gols a 9, en un partit emocionant perquè en alguns moments el conjunt local va posar les coses molt difícils. L’equip blanc-i-blau tancava així una bona temporada si bé l’ascens es va començar a gestar ja uns anys abans. L’origen cal buscar-lo la temporada 2012-13, quan es va iniciar un nou projecte al CP Taradell amb joves jugadors provinents del CP Vic que van trobar l’oportunitat de jugar a categories superiors. Marc Soler, Albert Benito i Edu Genís, els supervivents d’aquell primigeni equip, representaven com ningú l’esforç i la constància per fer-ho realitat. Benito recordava que “aquests anys hem suat i patit molt, hem guanyat títols i hem aconseguit dos ascensos però l’últim ha estat brutal”.

Aquest any especialment prolífic sobre rodes es va arrodonir amb diversos campionats i subcampionats catalans i estatals dels equips de la base del CP Manlleu, mentre que a l’estiu als World Roller Games les jugadores manlleuenques Anna Casarramona i Maria Díez es van proclamar campiones del món amb la selecció. També ho van fer Roc Pujadas, Oriol Ramírez i Dídac Alonso amb la Sub-19, mentre que al setembre la Sub-17 que dirigia Jordi Boada i que integraven Oriol Codony, Roger Codinach, Pol Auguet i Biel Autet va ser campiona d’Europa.

Any de contrastos

El capítol de les pitjors notícies l’encapçala el CB Vic, que va perdre la LEB Plata, així com el Roda i l’Abadessenc, amb els seus descensos a la Tercera Catalana de futbol. En canvi, el Torelló i el Sant Julià van pujar a Segona. A la Primera Catalana, el millor classificat va ser el Manlleu, sisè, seguit del Vic, setè; el Tona va acabar tretzè. En tennis taula, el Vic TT s’ha convertit en el primer equip català que juga la Lliga de Campions. En motor, Nani Roma i Gerard Farrés segons al Dakar; Xevi Pons guanya l’Estatal de ral·lis de terra; Joan Cros, el de supercròs, i Pep Bassas, la Beca Júnior R2. Diversos genets de raids hípics, Clàudia Galicia i Xavi Rabaseda, han estat alguns dels protagonistes a títol individual.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't