Esports

Mireia Badia, campiona del món d’Enduro culminant una temporada impecable

La pilot de Roda de Ter, d’origen manresà, ja havia estat subcampiona del món en tres ocasions

14/09/2024
Roda de Ter

A final d’agost, EL 9 NOU titulava en una crònica “Mireia Badia, camí de coronar-se en el Mundial d’Enduro GP”. Tota una premonició, perquè aquest dissabte la pilot de Roda de Ter -on es va establir procedent de Manresa- s’acaba de proclamar campiona del món de l’especialitat.

Agafa el relleu, en femení, a l’única altra pilot de tot l’Estat que havia obtingut el títol fins ara, Laia Sanz, també vinculada amb Osona.

El títol ha arribat a Brioude (França), on ha aconseguit una segona posició que li ha estat suficient per culminar una gran trajectòria en el campionat que l’ha conduït directanent al títol.

“Quan ets petita sempre somies amb això, i em sento molt feliç”, ha dit la nova campiona mundial, que corre amb Rieju. “Ha estat una temporada perfecta, amb podi a cada cursa; un somni fet realitat”.

El que avui s’ha cofirmat ja es veia a venir fa dies, però A mig agost, a la prova de Bettola (Itàlia), ja s’havia situat líder de la classificació després d’un cap de setmana impecable, com ho estava essent tot el seu campionat.

Badia, vuit cops campiona d’Espanya d’Enduro, tres subcampiona del Mundial d’Enduro i tercera classificada en l’ISDE Itàlia 2021, volia fer el cop de puny sobre la taula definitiu en el Mundial d’enguany i deixar petjada en la història del motor. Ja ho ha aconseguit.

Nascuda el 1996 a Manresa i actualment resident a Roda de Ter, Mireia Badia va heretar aquesta passió de la seva família i va començar en el món del motor amb 10 anys.

Qui és favorit a les eleccions presidencials dels EUA?

En aquesta enquesta han votat 136 persones.