Van a contracorrent. Mentre molts establiments pateixen per subsistir en plena pandèmia i alguns fins i tot s’han vist obligats a abaixar la persiana hi ha també qui ha volgut veure la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària de la Covid-19 com una oportunitat. L’augment de persones que han decidit practicar esport en el darrer any o la il·lusió per fer realitat un somni han fet vèncer la por a alguns emprenedors que han optat per obrir un gimnàs en els darrers mesos a diferents municipis d’Osona i el Ripollès. Sens dubte, un acte de valentia en un dels sectors més afectats per les restriccions per frenar els contagis de coronavirus i que encara ara té una limitació d’aforament del 30% i sis persones per activitat.
Entre els qui han obert en plena pandèmia hi ha els germans Cristian i Dani Rua, els responsables de Gravity, un centre d’esport i salut a Torelló que engloba diferents disciplines esportives que consideren que tenen una connexió entre elles. Ofereixen des d’escalada i aeris de circ fins a entrenaments funcionals. “Jo tenia un altre gimnàs a Roda amb un soci però ens van tancar l’any passat, i després d’uns mesos de negociacions vaig decidir obrir-ne un al meu poble i fer-ho amb el meu germà, que en aquell moment vivia a Nova Zelanda, perquè sempre ens han agradat els esports i volíem fer un tipus de centre que no n’hi havia per aquí”, explica el germà gran, en Cristian, de 34 anys. “Tret del rocòdrom, la major part de l’adequació de l’espai l’hem fet nosaltres i n’estem molt contents”, comenta el germà petit, en Dani, de 26 anys. Ubicats al carrer del Ter, en una nau que ja havia acollit un gimnàs, van obrir les portes el passat mes d’octubre i en menys de mig any han hagut de tancar dues vegades per complir les restriccions imposades per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19. “Quan ho teníem tot a punt, ja sabíem que ens tancarien, però vam voler obrir per fer portes obertes i tenir una mica de base. Si haguéssim deixat que les pors ens superessin no hauríem fet res. La gent ha estat molt fidel i és molt d’agrair”, diuen. Com tants altres, van adaptar-se a les restriccions creant un espai d’entrenament a l’exterior de la nau i fent classes en línia. “Ara ens comença a anar bé. Al poble hi ha molta gent a qui li agrada la muntanya i tenim molta gent jove. També ve gent d’altres pobles. Intentem fer-los sentir com a casa i malgrat la situació no ens podem queixar”, afirmen.
Encara més recent és l’obertura del centre d’entrenament professional Mir Trainer a Sant Joan de les Abadesses, ja que va aixecar la persiana per primera vegada a mitjan febrer impulsat per Mireia Formatgé, graduada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Aquest espai ofereix entrenaments individualitzats, funcionals, readaptació, estiraments i hipopressius. “Hi ha molta gent que no sap anar al gimnàs i que mai podran seguir una classe dirigida i això els ha agradat. He tingut molt bona rebuda i no m’ho esperava. Penso que oferir als clients un servei totalment personalitzat els fa assolir amb més facilitat els seus objectius”, detalla la jove de 24 anys. Aquests poden ser una millora de la composició corporal, un augment del rendiment esportiu, la reducció de les probabilitats de patir una lesió o recuperar-se d’una lesió amb més rapidesa. “La pandèmia ha fet veure a la gent que cal cuidar-se i això ha anat bé al sector, malgrat tot. Jo tenia por i vaig començar amb poc material però quan he vist la resposta he anat ampliant-lo”, continua Formatgé, que a la llarga i quan tingui plaça espera compaginar aquest negoci amb la feina de professora de Secundària. “Vull formar joves i inculcar-los la importància de l’esport, però aquesta faceta d’ajudar la gent que es trobi millor també m’agrada molt”, confessa.
Tant ella com els germans Rua esperen haver passat ja la pitjor part de la pandèmia i desitgen que a partir d’ara els seus negocis esportius comencin a fer passos en ferm i a prosperar. La recepta, la mateixa que fins ara: treball i il·lusió.
{{ comment.text }}