Marc Riera, Rubén Hidalgo i Eloy Molina. Vic.
Barcelona, una ciutat exemplar, amb una arquitectura fascinant, una cultura rica i variada. Barcelona, un espai turístic que cada any és focus d’especial atenció per a persones d’arreu del món. La ciutat, al contrari del que es pensa la gent, no solament es limita a la Sagrada Família, la Casa Batlló, la Catedral i el Parc Güell; no, hi ha molt més, secrets i misteris que poca gent coneix i formen part de la historia de la ciutat. Hi ha tota una guia turística alternativa, d’aquelles que no t’ofereixen a les agències de viatges.
Precisament, el proper Sant Jordi estarà orientat a aquesta temàtica que alguns descriuen com pertorbadora. Alfonso Trinidad, director de l’editorial Oblicuas i que també és el propietari i organitzador de la fira Magic Internacional, ha afegit que aquest 2018 “el misteri envoltarà les diferents parades de llibres”. També ha posat especial èmfasi en que “cada cop més, la gent, mostra més interès en aquesta temes que, fins fa poc, s’atribuïen únicament a persones fantasioses i que no estaven incloses dins d’una societat racional”.
Carlos Mesa, periodista i fundador de l’empresa Planeta Insolito, es dedica des de fa molts anys, a guiar a grups, tant de fora com natius, pels diferents racons de la ciutat que a simple vista passen desapercebuts. “Barcelona és una ciutat de símbols, secrets i molta historia oculta”, assegura en Carlos Mesa a tots aquells que li pregunten sobre què té d’especial la ciutat comtal? Afegeix també que, “Barcelona, és una ciutat templaria, esotèrica i molt desconeguda”.
Cada vegada més, aquest tipus de rutes son més del grat per a tot el públic. L’empresa Icona Serveis Culturals assegura que “Barcelona es una ciutat amb moltes histories de fantasmes, y que la gent, es sorprendria si sàpigues la historia que amaga, per exemple, el mercat de Santa Caterina, on es diu, que antigament, una persona va fer un pacte amb el diable”.
Sobre aquesta temàtica, l’escriptora Silvia Lagarda-Mata, assegura que “quan cau la nit, Barcelona es converteix en una ciutat diferent de la que coneixem de dia”. A través del seu llibre, Fantasmas de Barcelona, l’escriptora narra histories misterioses i aterradores que han succeït a la ciutat de Barcelona.
Un dels grans misteris, potser el més famós però també el més desconegut a nivell de fonts fiables, és el d’Enriqueta Martí, coneguda com la “Vampiressa de Barcelona”.
Maximilià Hermes, historiador i especialista en la figura d’aquesta assassina en sèrie de principis del segle passat, assegura que “tot el que s’ha dit sobre aquesta dona, és fals. És cert que era una delinqüent, però en el fons, va ser una cap de turc, víctima dels capricis de la burgesia catalana”.
Per altra banda, un altre misteri digne de ser entre les pàgines de qualsevol guia alternativa és el d’un home, el qual, es diu que està emparedat en una de les façanes de la catedral de Barcelona, i que a les nits, es poden sentir els seus plors. ¿Coneixies totes aquestes llegendes? A través d’aquest article, animem al lector a canviar la visió que té sobre Barcelona, afegint, que no tot s’explica a les agències de viatges.
{{ comment.text }}