EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Connectivity Days: “L’ús de la tecnologia està en constant evolució i en pocs anys ha canviat la manera de relacionar-nos amb l’entorn”

Els Connectivity Days son unes jornades per aproximar les tecnologies punters del món de la comunicació i l’empresa als estudiants i a l’entorn.


16/05/2023

Núria Perera i Ester Puigdellívol

Avui divendres 12 de maig ha tingut lloc el segon dia de les jornades de Connectivity Days. Unes jornades per aproximar les tecnologies punters del món de la comunicació i l’empresa als estudiants i a l’entorn. La finalitat de les jornades és crear un Centre d’Innovació i Creativitat (CIC), que consti amb un Centre de Simulació Empresarial i, posteriorment, un Centre d’Acceleració d’Iniciatives Audiovisuals. 

El Paraninmf de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, antigament l’Església de l’Hospital de la Santa Creu de Vic, ha estat l’encarregat d’acollir la cita, així com els visitants d’aquesta. L’espai d’experimentació immersiva, es distribueix en dues plantes, ambdues amb diferents estands. Només entrar, organitzadors i membres de la Universitat ens introdueixen a la jornada explicant el funcionament del recorregut. Cal destacar que les jornades, així com tot l’edifici que les ha acollit, han estat habilitats per persones amb mobilitat reduïda, mitjançant rampes de fusta a l’entrada i als punts amb escales. 

A la primera planta, a la banda dreta, trobem l’Estand Seidor, on s’ofereix una experiència de creació d’un metavers privat i de continguts formatius en vídeo 360º. D’aquesta manera es pot gaudir de l’experiencia del vídeo immersiu a través dels continguts formatius creats prèviament. A la banda esquerra, hi ha l’Estand Movistar, sota el lema “Welcome to the next level of entertainment”, amb una experiència immersiva amb les aventures de la Ciutat Movistar. 

Pugem les escales i arribem a la segona planta, on trobem dos estand més: el de Patrimoni Gencat – Programa Giravolt i, l’Estand INWO. El primer, fa referència als mosaics romans a Sant Climent de Taüll, de manera que permet visitar el patrimoni des de la realitat virtual. El segon, INWO, tracta la tecnologia audiovisual aplicada a experiències immersives tenint com a referents els casos actuals de les exposicions audiovisuals Vincent Van Gogh o Tim Burton, entre d’altres. 

Segona planta del Paranimf de la UVic als Connectivity Days. Font: Elaboració Pròpia

Són les 12:00h i comença la conferència a càrrec de Patrimoni Gencat, amb els ponents Albert Sierra i Isidre Ot, representants de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i Xavi Pascual de XaviHaus Studio. Durant els 15 minuts de durada de la ponència, on cal destacar que s’esperava més interacció per part del públic, s’ha presentat el projecte “Speakers’ corner”. 

Tot i que a les 11:00h hi ha hagut poca afluència de visitants, amb molts dels estands, coordinats per membres de la Universitat de Vic i personal de les empreses participants, han estat pràcticament buits, durant la xerrada es pot veure com l’ambient es va animant, amb l’entrada de diversos joves que es van col·locant per fer cua als diferents estands immersius. 

L’organització qualifica les jornades dels Connectivity Days amb un balanç positiu, sobretot ahir dijous 11 de maig. Segon explica Montse Vives, Secretària de la Facultat d’Empresa i Comunicació, el dijous es van acollir a 400 visitants i avui ha estat més fluix “uns dies triomfes i altres no”, reconeix amb un somriure tímid. Vives apunta que antigament les jornades duien un altre nom, però amb la finalitat de presentar una proposta innovadora es van decantar per la d’enguany, tot i que primerament s’havien plantejat en una altra ubicació. Pel que fa la continuïtat de la jornada, es preveu fer-ho en els anys propers, “de cara a altres anys es vol seguir fent, però amb més preparació i augmentant els dies de les jornades”, explica, “un dia per alumnes d’Institut, l’altre per Cicles Formatius i finalment per als estudiants de graus universitaris”, acaba. 

En definitiva, de les jornades es desprèn que la simulació és una eina formativa i d’avaluació basada en la pràctica reflexiva experimental que comporta una transformació en la manera d’entendre la formació dels professionals en els àmbits comunicatius, audiovisuals i comunicatius. 

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 89 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't